Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ İLK MEZUNLARINI VERDİ16.08.2016Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile Türkiye’de ilk kez düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi’ne katılan 25 katılımcı diplomalarını almaya hak kazandı.

19 Haziran’da eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, diplomalarını UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, FIATA Diploma Eğitimi eğitmenleri, sektör temsilcileri ve basın mensuplarının katılacağı mezuniyet töreninde alacak.

Türkiye’de ‘lojistik kültürü’nü yapılandırmayı ve lojistik alanında eğitim anlayışını güçlendirmeyi hedefleyen Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, Türkiye’de ilk kez düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi ile lojistik meslek eğitiminde yeni bir sayfa açtı.

150 ülkeden yaklaşık 10 milyon kişinin istihdam edildiği, 40.000’e yakın taşıma işleri organizatörü ve lojistik firmasını temsil eden Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu FIATA tarafından dünyanın birçok ülkesinde uygulanan FIATA Diploma Eğitim Programı, Türkiye’de UTİKAD ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirildi. FIATA Diploma Eğitimini başarıyla tamamlayan 25 katılımcı, 17 Ağustos Çarşamba günü Taksim İnterContinental Otel’de düzenlenecek mezuniyet töreninde diplomalarını alacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Maçka’da bulunan yerleşkesinde, 3 Ekim 2015 - 19 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen ve toplamda 36 hafta süren eğitimler, sektörde tecrübeli yöneticiler ile İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde görevli akademisyenlerin eşliğinde gerçekleştirildi.

Karayolu, Havayolu, Denizyolu, Demiryolu ve Intermodal taşımacılık dâhil tüm taşıma modlarına ilişkin pratik bilgilerin yanında gümrüklemeden sigortaya kadar lojistik sektöründeki tüm bileşenlerin aktarıldığı FIATA Diploma Eğitimi’nde 288 saatlik eğitim boyunca güncel uygulamalar örneklerle katılımcılara aktarıldı.

Sınıf içi eğitimin yanı sıra UTİKAD üyelerinin tesislerine yapılan saha ziyaretleri ile uygulamalı eğitim şansını da yakalayan katılımcılar, 19 Haziran’da girdikleri sınavın ardından FIATA Diploması’nın yanı sıra FIATA Hava Kargo Sertifikası ve İTÜ tarafından verilen Lojistik Uzmanlık Sertifikası'nı da almaya hak kazandı. Katılımcılar diplomalarını 17 Ağustos 2016 Çarşamba günü InterContinental Otel’de UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, FIATA Diploma Eğitimi programı eğitmenlerinin yanı sıra basın mensuplarının da katılacağı törenle alıyor.

UTİKAD ve İTÜ iş birliği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi Programı, 2016-2017 öğretim yılında da yeni katılımcıları kabul edecek. Dünyanın 150 ülkesinde geçerliliği olan FIATA Diploma Eğitimi’ne katılmak isteyen lojistik sektörü profesyonelleri egitim@utikad.org.tr adresine ön kayıt yaptırabilirler.  

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr