Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD VE TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

UTİKAD VE TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

UTİKAD VE TCDD TAŞIMACILIK A.Ş. İŞ BİRLİĞİ YAPACAK09.08.2016Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği temsilcileri TCDD Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Veysi Kurt’u makamında ziyaret etti. ‘Demiryollarının serbestleştirilmesi’ kararının ardından kurulan TCDD Taşımacılık A.Ş.’ye başarı ve iyi dileklerini sunan UTİKAD heyeti, Genel Müdür Veysi Kurt ve Lojistik Dairesi Başkanı Mehmet Altınsoy ile demiryollarının güncel konularını görüştü.

UTİKAD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. arasında demiryoluyla ulusal ve uluslararası yük taşımacılığıyla ilgili olarak düzenli aralıklarla toplantılar, çalıştaylar ve teşvikler konusunda ortak çalışmalar yapılması kararı alınırken, UTİKAD heyeti Halkalı-Çorlu hattının köprü yapımı nedeniyle kapatılmaması gerektiğinin de tekrar altını çizdi.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği Demiryolu ve İntermodal Çalışma Grubu üyeleriyle UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, Türkiye’de ‘demiryollarının serbestleştirilmesi’ kararının ardından kurulan TCDD Taşımacılık A.Ş.’yi ziyaret etti. Demiryolu taşımacılığı ile ilgili gündemdeki konuların görüşüldüğü ziyarette, gelecek dönem için UTİKAD ve TCDD Taşımacılık A.Ş. arasında çeşitli konularda iş birliği kararı alındı.

Ziyaret kapsamında UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, UTİKAD çalışma grubu üyeleri Mete Tırman, Emre Çakıroğlu, Habip Şen ve Feyyaz Çevik, TCDD Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Veysi Kurt ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Lojistik Dairesi Başkanı Mehmet Altınsoy ile bir araya geldi.

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Veysi Kurt, yeni dönemde kurumun mevcut potansiyelini ve taşınan yük hacmini artırma hedefi olduğunu belirtti. Kurt, “Ancak bunun başarılması için mevcut mevzuattan da kaynaklanan ve çözülmesi gereken konular var. Bunları aşmak için gayret gösteriyoruz” dedi.

Gelecek dönemdeki faaliyetlerinde demiryolu işletmecilerini, operatörleri ve forwarderları rakip olarak değil, iş paydaşı ve hatta iş ortağı olarak görmek istediklerini belirten Genel Müdür Kurt, demiryolu taşımacılığının geliştirilmesinde UTİKAD ve üyeleriyle birlikte çalışmak istediklerinin de altını çizdi.

Hem lojistik sektörünün çatı kuruluşu olarak UTİKAD’ın hem de ulusal ve uluslararası demiryolu taşımacılığı faaliyetlerini yürüten üye firmalarının iş birliğine hazır olduğunu belirten UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, “İş birliğinin yanı sıra demiryolu ve kombine taşımacılığına yönelik teşvikler konusunda da TCDD Taşımacılık A.Ş. ile birlikte çalışabileceğimizi öngörüyoruz” diye konuştu.

Yeni dönemde gündeme gelecek konularla ilgili olarak, düzenli aralıklarla toplantılar, çalıştaylar ve teşvikler konusunda ortak çalışma yapılması kararlaştırılan ziyarette Lojistik Daire Başkanı Mehmet Altınsoy’un ekibiyle UTİKAD Demiryolu ve İntermodal Çalışma Grubu üyelerinden oluşacak bir Ortak Çalışma Grubu kurulması kararı da alındı.

Ziyaretin bir diğer önemli gündem maddesi ise Halkalı-Çorlu hattının köprü yapımları nedeniyle kapatılacak olmasının sektörde yaratacağı olumsuzluklardı. Hattın en az 75 gün süre ile kapalı kalmasının olumsuz sonuçlarını geçtiğimiz aylarda kuruma bildirdiklerini belirten UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, “Bu hat geçtiğimiz yıllarda çok uzun süreli olarak kapalı kalmıştır. Sektör olarak bu durumun olumsuz sonuçlarını yaşadık. Hattın yeniden kapatılması ve atıl kalması, hem sektöre darbe vuracak hem de yurt dışı imajımızı zedeleyecektir” dedi.

İstanbul yol yasakları nedeniyle yeterince verimli çalışılmayan Halkalı terminalinin çalışma saatlerinin daha erkene çekilmesiyle ilgili çalışmanın devam ettiği belirtilen ziyaret karşılıklı görüş alışverişinin ve iyi dilek temennilerinin ardından sona erdi.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr