Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD’DAN ANADOLU’NUN LOJİSTİK TARİHİNE IŞIK TUTACAK ESER

UTİKAD’DAN ANADOLU’NUN LOJİSTİK TARİHİNE IŞIK TUTACAK ESER

UTİKAD’DAN ANADOLU’NUN LOJİSTİK TARİHİNE IŞIK TUTACAK ESER02.08.2016

UTİKAD, kuruluşunun 30. yılında lojistik sektörüne eşsiz bir eser armağan etmeye hazırlanıyor. Anadolu topraklarında taşımacılıktan lojistiğe geçiş sürecinin geniş bir perspektifle incelendiği kitap, lojistik tarihine ışık tutacak.

Araştırmacı-yazar Kemal Kaplan tarafından hazırlanan Anadolu Lojistik Tarihi kitabı, UTİKAD üyelerinin de desteğiyle Eylül ayında basıma girecek. 408 sayfalık bu eşsiz eser, tarihsel nitelikte bir kitap olarak kütüphanelerde yerini alacak.

Medeniyetlerin beşiği, kültürlerin kesişme noktasıdır Anadolu… Binlerce yıldır dünya çapında ticaretin merkezi olma özelliğini ve önemini yitirmeyen bereketli topraklar… Yüzyıllardır yaşadığımız bu topraklar, dünya ticaretinin dolayısıyla taşımacılığın da gelişmesinde büyük rol oynadı.

Bugün sektörümüzde taşımacılıktan lojistiğe dönüşüm yaşanırken Anadolu, sadece Türkiye için değil, dünya için de önemini korumaya devam ediyor. Çin gibi ekonomi devleri Anadolu topraklarından geçecek İpek Yolu projeleri için yatırımlar yapıyor, pek çok ülkenin gözü Anadolu’yu kat edecek yeni hatlara odaklanmış bulunuyor.

Paranın icadına da ev sahipliği yapan bu topraklarda ilkçağ medeniyetlerinden bu yana ticaret ve taşımacılıkta neler yaşandı? Türklerin Anadolu’ya girişi, büyük savaşlar ticaret yollarını nasıl etkiledi? Osmanlı İmparatorluğu zamanının kervansarayları Cumhuriyet döneminin reformları ile nasıl dönüştü? Bölgesel karayolu taşımacılığından dünya çapında havayolu aktarma merkezi olma iddiasına uzanan dönemeçler neler?

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, kuruluşunun 30. yılında tüm bu soruların cevaplarını tek bir eserde bir araya getiriyor. Türkiye’de ‘lojistik kültürünü’ oluşturmayı öncelikli hedeflerinden biri olarak kabul eden UTİKAD, Anadolu Lojistik Tarihi kitabı ile okuyucuları çağlar içinde keyifli ve tarihsel bir yolculuğa davet ediyor.

Yazar Kemal Kaplan’ın kaleminde can bulan Anadolu Lojistik Tarihi kitabı, UTİKAD üyelerinin de sponsorluk destekleriyle Eylül ayında basıma girecek. 408 sayfalık bir anı kitabı olarak tasarlanan Anadolu Lojistik Tarihi kitabı, geçmişin ayak izlerini takip ederek geleceğe ışık tutan bir rehber olarak da kütüphanelerdeki yerini alacak.  

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr