Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / "TÜRKİYEDEN ORGANİZE ETTİĞİMİZ YÜKLERİN YÜZDE 34Ü GAZİANTEP ÇIKIŞLI"

"TÜRKİYEDEN ORGANİZE ETTİĞİMİZ YÜKLERİN YÜZDE 34Ü GAZİANTEP ÇIKIŞLI"

02.08.2016Mersin merkezli olmak üzere İstanbul ve İzmir ofisleri ile müfterilerine taşımacılık ve lojistik hizmeti veren ATF Forvarderlik; üç ofisi, Atatürk Havalimanı terminal ofisi ve geniş acente ağı ile müşterilerine en iyi servisi vermeyi amaçlıyor. ATF olarak yurt genelinde organize ettikleri yüklerin yüzde 34'ünün Gaziantep çıkışlı olduğunu belirten ATF Forvarderlik Genel Müdürü Haldun Kavrar, "Bunun yanında Gaziantep yüklerimizin ise yüzde 64'ü halı, yüzde 17'si medikal, yüzde 19'u ise diğer sektörlerden oluşuyor" dedi.

Bu bölgede hali hazırda ATAKO'nun deposunu ve araçlarını kullandıklarını anlatan Haldun Kavrar, "Buna ilave yıl sonuna kadar Gaziantep'te bir ofis açmayı planlıyoruz. Kendi ofisimizin olması Gaziantep"teki pazar payımızı, müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitemizi artıracak" değerlendirmesini yaptı. ATAKO Şirketler Grubu'nun bir iştiraki olarak Gaziantep'te müşterilerine hizmet verdiklerini anlatan Haldun Kavrar, bu kapsamda ATAKO'nun Gaziantep ve Mersin'deki gümrüklü/gümrüksüz antrepolarını ve araç filosunu kullandıklarını vurguladı. Bu bölgeden ağırlıkla Mersin ve İskenderun limanları üzerinden deniz ihracat yüklerinin organize edildiği bilgisini veren Kavrar, "Bu yüklemeler bazen varış ülkesinde liman teslim, bazen de varış ülkesinde kapı teslim olabiliyor. Bu noktada da Mersin'deki merkez ofisimiz ve Türkiye acenteliğini yaptığımız JAS Forvvarding Worldwide'ın global acente ağı sayesinde müşterilerimize etkin bir servis sağlayabiliyoruz. Müşterilerin talepleri doğrultusunda her türlü lojistik hizmeti uzman ekibimiz ve acente ağımız sayesinde sorunsuz bir şekilde sunabiliyoruz" diye konuştu. Gaziantep'te ofis açmayı planlıyor Gaziantep'te ağırlıkla halı. gıda, makine ve medikal sektörlerinin taşımalarını organize ettiklerini anlatan Haldun Kavrar, şöyle devam etti: "ATF olarak yurt genelinden organize ettiğimiz yüklerin yüzde 34'ü Gaziantep çıkışlı. Gaziantep yüklerimizin ise yüzde 64'ü halı, yüzde 17'si medikal, yüzde 19'u ise diğer sektörlerden oluşuyor. Bu bölgede hali hazırda ATAKO'nun deposunu ve araçlarını kullanıyoruz. Buna ilave 2016 yılında Gaziantep'te ATF olarak bir ofis açmayı planlıyoruz. Kendi ofisimizin olması Gaziantep'teki gücümüzü, müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitemizi artıracak."

Gaziantep'teki müşterilerinin yüklemelerini ağırlıkla deniz yoluyla organize etmeyi tercih ettiğine işaret eden Kavrar, bunun yanı sıra çeşitli karayolu ve havayolu yüklemeleri olduğunu belirterek, tüm taşıma türlerinde ihracat ve ithalat olarak müşterilerine hizmet verebildiklerini vurguladı. Gaziantep'in son yıllarda sanayi ve turizmde stratejik atılımlar yaptığını anlatan Haldun Kavrar, "Türkiye'nin en büyük ilk 500 Sanayi Kuruluşu listesinde birçok şirketi bulunan kent. Sürekli yatırım yapan ve yatırımcı ruhunu kaybetmemiş firmalara ev sahipliği yapıyor. Bölge ülkelerde istikrarın sağlanması halinde, Gaziantep'in daha fazla yatırım çekeceğine inanıyoruz. Ayrıca kent global pazarda makine halı üretiminde lider konumda" dedi. Kavrar, Gaziantep ve çevre şehirlerin ihracat-ithalat yüklemelerinin Mersin ve İskenderun limanları üzerinden yapıldığını ifade ederek, "İç taşımada karayolu tek başına yoğun dönemlerde ihtiyacı karşılamıyor ve araç sıkıntıları yaşanıyor. Antep-Mersin tren yolu hattının modernize edilmesi çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Bu çalışmaların tamamlanması ve tren yolu alternatifinin etkin bir şekilde kullanılmaya başlaması faydalı olacak" yorumunda bulundu. İç taşımada karayolu tek başına yoğun dönemlerde ihtiyacı karşılamıyor ve araç sıkıntıları yaşanıyor Antep-Mersin tren yolu hattının modernize edilmesi çalışmalarının olduğunu biliyoruz Bu çalışmaların tamamlanması ve tren yolu alternatifinin etkin bir şekilde kullanılmaya başlaması faydalı olacak.

Kaynak: dunya.com.tr

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr