Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD VE FIATA, 2016 GENÇ FORWARDER ADAYINI ÖDÜLLENDİRDİ

UTİKAD VE FIATA, 2016 GENÇ FORWARDER ADAYINI ÖDÜLLENDİRDİ

UTİKAD VE FIATA, 2016 GENÇ FORWARDER ADAYINI ÖDÜLLENDİRDİ26.07.2016

FIATA Uluslararası Genç Forwarder Yarışması’nın Türkiye adayı SNS Uluslararası Nakliyat ve Dış Ticaret Limited Şirketi’nden Öznur Kılıçaslan, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

“Mogadishu Airport Mobilization” başlıklı projesi ile yarışmaya katılan Kılıçaslan, ödüllerini UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin’den aldı. Erkeskin, “UTİKAD olarak genç lojistikçileri desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

FIATA (International Federation of Freight Forwarders Associations-Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu) tarafından düzenlenen Uluslararası Genç Forwarder Yarışması’na Türkiye’yi temsilen katılan Öznur Kılıçaslan, FIATA ve UTİKAD tarafından ödüle layık görüldü.

YIFFYA (The Young International Freight Forwarder of the Year Award) ödülü, FIATA tarafından lojistik sektöründeki genç forwarder’ları yenilik ve gelişime teşvik etmek amacıyla 1999 yılından bu yana veriliyor. YIFFYA ödülüne aday olmak için ilk olarak ülke çapında bir elemeye girmek ve başarılı olmak gerekiyor. En az iki yıllık sektör tecrübesiyle birlikte adayların 32 yaş altında olması ve iyi düzeyde İngilizce bilmesi gerekiyor.

Her yıl pek çok adayın başvurduğu bu yarışmada 30 Nisan’a kadar FIATA’nın merkezine gönderdikleri projeleri ile kıta elemelerini geçen 4 aday, bulundukları kıtaları temsilen dünya birinciliği için yarışmak üzere FIATA tarafından o yılın Dünya Kongresi’ne davet ediliyor. Hem bölge birincilerine hem de yılın genç forwarder’ı yarışması birincisine FIATA, TT Club ve ITJ tarafından çeşitli ödüller veriliyor. Yılın genç forwarder’ı ayrıca kendi ülkesi dışındaki bir ülkede bir haftalık çalışma ziyaretiyle TT Club’ın Londra’daki merkez ofisinde bir haftalık akademik eğitim hakkı kazanıyor.

Türkiye’yi yarışmada temsil eden SNS Uluslararası Nakliyat ve Dış Ticaret Limited Şirketi’nden Öznur Kılıçaslan’ın projesi FIATA tarafından değerlendirilmesinin sonucunda teşekkür belgesi ve FIATA’nın armağanı ile ödüllendirildi. UTİKAD tarafından da 1000 TL’lik bir çek ile ödüllendirilen Kılıçaslan, ödüllerini UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Emre Eldener ve Nil Tunaşar, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Arif Badur ve SNS Uluslararası Nakliyat ve Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Efsun Saraç’ın katıldığı törenle aldı.

Törende bir konuşma yapan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, “Ülkemizde lojistik kültürünün gelişmesi adına yapılan çalışmaları UTİKAD olarak desteklemeye devam edeceğiz. Genç lojistikçilerin başarılı projelere imza atması ve uluslararası arenada Türkiye’yi temsil etmeleri bizi her zaman gururlandırıyor” dedi.

Önümüzdeki dönemde UTİKAD tarafından düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi’ne katılma kararı aldığını belirten Öznur Kılıçaslan ise; “Gelecek yıl yeni projelerle yarışmaya tekrar katılacağım. FIATA Diploma Eğitimi’nin bu anlamda da bana büyük destek vereceğini düşünüyorum” diye konuştu. SNS Uluslararası Nakliyat ve Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Efsun Saraç ise; “Genç çalışanlarımızı bu tür uluslararası platformlarda bizi ve ülkemizi temsil etmeleri için yüreklendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr