Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / MÜSTEŞAR AŞCI, DÜNYA GÜMRÜK ÖRGÜTÜ KONSEY TOPLANTISINA KATILDI

MÜSTEŞAR AŞCI, DÜNYA GÜMRÜK ÖRGÜTÜ KONSEY TOPLANTISINA KATILDI

MÜSTEŞAR AŞCI, DÜNYA GÜMRÜK ÖRGÜTÜ KONSEY TOPLANTISINA KATILDI25.07.2016Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşcı, Brüksel’de Dünya Gümrük Örgütü Konsey toplantısına katıldı.

180 üyesi bulunan Dünya Gümrük Örgütü’nün (DGÖ) genel kurulu niteliğindeki, en üst düzey karar alma organı olan Konsey toplantısı, 14-16 Temmuz 2016 tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapıldı.

Gümrük idarelerinin en üst düzey temsilcilerinin bir araya geldiği ve küresel düzeyde uygulanacak politika ve uygulamaların belirlendiği bu seneki toplantıya, dünya çapındaki terör olayları ve terörün önlenmesi alanında işbirliği konuları damga vurdu.

Tüm oturumlarda,  uluslararası gümrük camiasının terörün önlenmesi konusundaki çabalarını yoğunlaştıracak her türlü önlem ve politikaları üzerinde durularak çeşitli kararlar alındı.

Gümrük ve diğer gelir idareleri işbirliği, dijital gümrük çalışmaları, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması’nın uygulanması gibi çeşitli konu başlıklarının da ele alındığı Konsey’de, DGÖ’nün geçen on iki aylık çalışmaları değerlendirilerek gelecek dönemin çalışma gündemi de belirlendi.

Konsey’de üye gümrük idareleri, etkili ve verimli çalışılmasını sağlamak amacıyla DGÖ organlarının yapısı ve yeni görevlendirmeler için oy kullandılar, önümüzdeki dönemin yol haritasını çizdiler.

Toplantıya üye ülkelerin gümrük idarelerinin yanı sıra diğer uluslararası kuruluşlar ile özel sektör temsilcileri de gözlemci olarak katıldı.

2016-17 Dönemi için Konsey Başkanlığı’na DGÖ Avrupa Bölgesi’nden aday gösterilen Rusya Federasyonu Gümrük İdaresi Başkan Yardımcısı Ruslan Davydov, Avrupa Bölgesi Başkanlığı’na ise Avusturya Gümrük İdaresi Başkanı Bettina Vogl-Lang seçildi.

Bakanlığımız heyeti, Konsey toplantısı vesilesiyle ikili toplantılar gerçekleştirdi. Özelikle Belçika, Ukrayna ve İngiltere ile gelecek dönemdeki işbirliği alanları ve yürütülecek projelere ilişkin önemli kararlar alındı.

Kaynak: T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr