Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SABAY LOJİSTİK UZAKDOĞU TAŞIMALARINI ARTIRACAK

SABAY LOJİSTİK UZAKDOĞU TAŞIMALARINI ARTIRACAK

SABAY LOJİSTİK UZAKDOĞU TAŞIMALARINI ARTIRACAK04.07.2016Güçlü ve geniş acente ağları sayesinde Uzakdoğu’da her destinasyona hizmet verdiklerini aktaran Sabay Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, bölgeye yaptıkları taşımaları 2016’da bir önceki yıla göre artırmayı hedeflediklerini belirtiyor.

Sabay Lojistik, Uzakdoğu’da faaliyet alanını genişletirken, taşıma hacimlerini de artırmayı hedefliyor. Uzakdoğu ve Asya’nın son 10 yıldır yoğunlaştıkları en önemli pazarlar arasında yer aldığını vurgulayan Sabay Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen, şunları aktarıyor: “Uzakdoğu’da Kuzey Kore hariç her destinasyona hizmet vermekteyiz. Her destinasyonda acentelerimizin ofis ve depoları bulunuyor. Çin başta olmak üzere, Kore, Tayvan, Singapur ve Hong Kong ana pazarlarımız konumunda. Bu ülkelere gerek ithalat ve gerekse ihracat taşımaları için haftalık düzenli hava kargo ve denizyolu konteyner parsiyel servislerimiz bulunuyor. En çok hizmet sunduğumuz bölgeler ise Şanghay, Hong Kong, Ningbo, Shenzhen, Taipei, Keelung, Seul ve Busan’dır. Uzakdoğu’ya ithalat olarak ağırlıklı elektronik, makine, optik ve tekstil ürünleri taşımaktayız. İhracat olarak ise mermer ve maden taşımaları yapıyoruz.” 

Uzakdoğu ve Asya’nın toplam taşımaları içinde %35’lik bir pay aldığını belirten Aymen, “Önümüzdeki 10 yılda gelişmesi beklenen ve yüksek iş hacmine sahip olmadığımız Vietnam ve Hindistan pazarları için çalışmalar yapıyoruz. Bu ülkeler hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. Ayrıca 2016 yılında Uzakdoğu’ya yaptığımız taşımalarda 2015’e göre ’lik bir artış hedefliyoruz” diyor.

ORTA ASYA’YA UÇACAK

Bülent Aymen, hava kargonun ise hizmet sundukları önemli bir alan olduğunu söylüyor. 1998’den beri IATA acentesi olduklarını aktaran Aymen, “İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana’da bulunan ofislerimizle hava kargo hizmetlerimize devam ediyoruz. Acentesi olduğumuz IASA (International Air Shipping Association), CCA (China Cargo Alliance) ve GFFG (Global Freight Forwarding Network)  network ağı sayesinde, ayrıca oluşturduğumuz acentelerle dünyanın her ülkesine gerek ithalat ve gerekse ihracat olarak kapıdan-kapıya hizmet vermekteyiz” diyor.

20 yıldır hizmet sundukları hava kargoda pazarda iyi bir yere geldiklerinin altını çizen Aymen, şunları ekliyor: “Ama koşmaya devam edeceğiz. 2016 yılı için belirlediğimiz ’lik büyüme hedefine hava kargo taşımalarının önemli bir destek vereceğini düşünüyoruz. Yine bu yıl hava kargoda Orta Asya’ya açılmayı hedeflemekteyiz. Bu bölgede açacağımız kendi ofislerimiz ile özellikle müteahhitlik sektörüne yönelik proje taşımaları yapmak için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık.” 

Kaynak: lojistikhatti.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr