Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TÜRK TIRLARI GOTTHARD YOLUNDA

TÜRK TIRLARI GOTTHARD YOLUNDA

TÜRK TIRLARI GOTTHARD YOLUNDA20.06.2016

Geçtiğimiz günlerde açılan, İtalya’yı İsviçre Alpleri’nin altından Orta ve Kuzey Avrupa’ya bağlayan Gotthard Tüneli, Türk tırlarını da ağırlamaya hazırlanıyor.

İtalya ile Almanya/Benelüx arasındaki yük trafiğinin büyük bir kısmı (%66) tren ile yapılsa da, hala yılda yaklaşık bir milyon tır İsviçre Alplerinden geçiyor. Bu trafiğin yarı römork trenlerine kaymasını sağlamak amacıyla yapılan bir dizi yatırımın en önemlisi Gotthard Tüneli idi. Tünelin yarı römork trenlerinin geçişine izin verecek şekilde ve daha hızlı geçmesini sağlayacak çalışmalar geçtiğimiz ay tamamlandı ve tünel 1 Haziran’da hizmete açıldı.

İtalya-Almanya/Benelüx arasındaki trafikte Türk tırları da önemli bir yer tutuyor. Ancak Trieste’de doğrudan trenlere bindirilen yarı römorklar Avusturya üzerinden kuzeye gidiyordu. Şimdi Trieste’ye gelen yarı römorkların Gotthard Tüneli üzerinden devam eden servisleri kullanma imkanı ortaya çıktı.

 Türkiye-İtalya arasında Ro-Ro hizmeti veren UN Ro-Ro, Trieste ile Milano arasında iki yeni tren servisinin duyurunu yaptı. Tren servisleri şunlar:

Tren

Sefer Sayısı

Taşınan Yükler

Bağlantılar

Trieste-Novara

Her hafta karşılıklı 3 tren

Konteyner, cranable yarı römork, swapbody

Duisburg, Köln, Ludwigshafen, Rotterdam, Venlo, Zeebrugge, Basel

Trieste-Melzo

Her hafta karşılıklı 2 tren

Konteyner

Rotterdam, Köln, Ludwigshafen, Zeebrugge

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Kaynak: railturkey.org

 

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr