Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / YILPORT HOLDİNG, SOLVENTAŞ TESİSLERİNİ SATIN ALDI

YILPORT HOLDİNG, SOLVENTAŞ TESİSLERİNİ SATIN ALDI

YILPORT HOLDİNG, SOLVENTAŞ TESİSLERİNİ SATIN ALDI16.06.20162025’e kadar dünyanın en büyük ilk 10 uluslararası liman işletmecisi arasına girmeyi hedefleyen Yılport Holding, kimyasal sıvı yükleme üzerine faaliyet gösteren Solventaş Tesisi’nin yüzde 100’ünü aldı.

Limancılıkta dünyanın en vizyoner 10 kişisinden biri olarak gösterilen Robert Yüksel Yıldırım işlerini büyütmeye devam ediyor. Yıldırım’ın kurucusu olduğu Yıldırım Holding’in iştiraklarından Yılport, dün Kocaeli Dilovası İlçesi’nde faaliyet gösteren Solventaş tesisini de bünyesine kattı.

2025’e kadar dünyanın en büyük ilk 10 uluslararası liman işletmecisi arasına girmeyi hedefleyen Yılport Holding, kimyasal sıvı yükleme üzerine faaliyet gösteren Solventaş Tesisi’nin yüzde 100’ünü aldı. Rekabet Kurumu’nun onayının ardından Solventaş’ın Yılport’a devir süreci tamamlanacak. Bu satın almayla birlikte Yılport Holding Türkiye’nin en büyük ve en gelişmiş kimyasal sıvı yük limanını İzmit Körfezi’nde hayata geçirecek.

Dünyanın en büyük 20 konteyner liman operatöründen biri olarak bilinen Robert Yüksel Yıldırım, Türkiye serüvenini son yıllarda limancılığa odaklanarak büyütüyor. Kömür ithalatıyla iş dünyasında tanınan Robert Yüksel Yıldırım madencilik, denizcilik, enerji, liman ve gayrimenkul geliştirme alanlarında faaliyet gösteren 1.3 milyar dolarlık konsolide ciroya sahip Yıldırım Holding’in başında. Amerika’da, Peru, Portekiz, İspanya’da da limanları olan Yılport, alanında en hızlı büyüyen şirketlerden.

SIVI TERMİNALİ OLACAK

Dilovası’ndaki Solventaş Tesisleri kimyasal sıvı yük üzerine özel faaliyet gösterecek ilk ihtisas limanı olarak dikkat çekiyor. 1967 yılında kurulan Solventaş tesisi, 217 adet kimyasal tankla toplam 333 bin metreküp depolama kapasitesine sahip. 273 ve 235 metrelik iki iskelesiyle tanker ve gemilere hizmet veren sıvı terminali, 70 çeşidi aşkın kimyasal maddenin, petrokimya ürünlerinin, madeni, mineral ve bitkisel yağların depolamasını ve elleçlemesini gerçekleştiriyor.

Yıldırım Holding’in çatısı altına giren Solventaş Türkiye’nin en modern kimyasal sıvı yük limanını oluşturmak üzere Yılport Gebze Limanı’na entegre edilecek.

Türkiye kimya endüstrisinin teknolojik anlamda en gelişmiş depolama ve elleçleme tesisine dönüştürülerek “Yılport Dilovası Sıvı Terminali” adını alacak. Yılport Gebze’nin mevcutta 85 kimyasal tankı ve 120 bin metreküp depolama kapasitesi bulunuyor. Konsolidasyonun ve yeni yatırımın ardından “Yılport Dilovası Sıvı Terminali” 300’ü aşkın tankla ve 450 bin metreküpün üzerinde depolama kapasitesiyle sektöre hizmet verecek.

Kaynak:ulasimonline.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr