Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / ‘SİMÜLATÖR MERKEZLERİ’ YURT DIŞINA DA HİZMET VERECEK

‘SİMÜLATÖR MERKEZLERİ’ YURT DIŞINA DA HİZMET VERECEK

‘SİMÜLATÖR MERKEZLERİ’ YURT DIŞINA DA HİZMET VERECEK07.06.2016Erzincan`da Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılışı gerçekleştirilen DHMİ Uçak Yangın Simülatörü Eğitim Tesisi ile Özel Maksatlı Araçlar Simülatör Eğitim Merkezi, Türkiye`deki hava meydanlarında çalışan personelin yanı sıra yurt dışından da eğitim almak isteyenlere hizmet verecek.

Erzincan Havalimanı'ndaki eğitim alanlarını ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kar küreme ile yangın söndürme araçları simülatörlerine bindi. Ardından havaalanına konuşlandırılan eğitim uçağının yakılması ve söndürülmesi tatbikatını izleyen Bakan Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uçak Yangın Simülatörü Eğitim Tesisi'nde birebir ölçekte maket uçak bulunduğunu söyledi.

Uçak üzerinde zaman zaman yangın çıkarılarak yangına müdahale konusunda personelin kabiliyetinin geliştirildiğini ve yangına müdahale alışkanlıklarının körelmemesi adına eğitimler verildiğini belirten Arslan, "Özel Maksatlı Araçlar Simülatör Eğitim Merkezi ise karla mücadele ve yangınla mücadelede arkadaşlarımızı eğitme noktasında işlev görüyor. Şu an burada mevcut arkadaşlarımız eğitimlerini devam ettiriyorlar." dedi.

Bakan Arslan, Türkiye'de havacılık sektörünün çok geliştiğini ve havaalanı sayısının sürekli arttığını vurguladı.

Havaalanlarında çalışacak uzman personel sayısının da arttığını ifade eden Bakan Arslan, "Bunların birebir ölçekli eğitimleri alabilmesi adına simülasyon merkezi çok çok önemli. Şimdiye kadar yaklaşık bin 400 kişi bu merkezde eğitim gördü. Ancak burası her ne kadar Erzincan'da bulunsa da sadece Erzincan'a değil ülkemizin her yerinde çalışan arkadaşlarımızın eğitimlerine hizmet ediyor." diye konuştu.

Arslan, Avrupa, Uzak Doğu ve Orta Asya ülkelerinden, bu konuda eğitim almak isteyen herkese eğitim verdiklerini belirterek, "Bu işe müdahale edecek sadece Türkiye'deki arkadaşlarımız değil coğrafyamızdaki insanların da bu eğitimi alma adına çok önemsediğimiz bir merkez burası. Bu merkezde de birebir sanki sahada müdahale yapılıyor gibi olması da arkadaşlarımızın becerilerini korumaları adına çok çok önemli. İnşallah hem ülkemize hem coğrafyamıza iyi hizmetler edecek. Havacılık sektöründeki gelişmeye paralel olarak da büyüyecek ve insanımıza hizmet etmeye devam edecek. Ülkemize ve havacılık sektörümüze hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr