Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ’NDE DERECEYE GİREN İSİMLER MNG HAVAYOLLARI’NA AİT KARGO UÇAKLARININ YÜKLEME OPERASYONLARINI YERİNDE İNCELEDİ

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ’NDE DERECEYE GİREN İSİMLER MNG HAVAYOLLARI’NA AİT KARGO UÇAKLARININ YÜKLEME OPERASYONLARINI YERİNDE İNCELEDİ

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ’NDE DERECEYE GİREN İSİMLER MNG HAVAYOLLARI’NA AİT KARGO UÇAKLARININ YÜKLEME OPERASYONLARINI YERİNDE İNCELEDİ31.05.2016Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi'nde katılımcıların son durağı Atatürk Havalimanı apronu oldu.

12 Mart’ta İTÜ’de gerçekleştirilen sınavda dereceye giren FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, alınan özel izinler ile apronda hava kargo operasyonlarını yakından görme fırsatını yakaladı.

UTİKAD ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi, pratik uygulamaların yerinde incelendiği saha ziyaretlerinin sonuncusu 24 Mayıs’ta gerçekleşti. FIATA Diploma Eğitimi’nde dereceye giren katılımcılar, Atatürk Havalimanı’ndaki apron sahasını ziyaret ederek MNG Havayollarına ait kargo uçaklarının yüklenmesine nezaret etme şansına sahip oldular.

FIATA Diploma Eğitimi kapsamındaki ilk saha ziyareti de MNG Havayolları’nın Atatürk Havalimanındaki ihracat antreposuna Aralık ayında gerçekleştirilmişti. Bu saha ziyaretinde katılımcılar kargo kabul süreçlerini ile kargoların ULD’lere yüklenmesini yerinde incelemişti.

Tüm taşıma modlarındaki eğitimlerin ilk döneminin tamamlanmasının ardından 12 Mart’ta İTÜ’de gerçekleştirilen sınavda başarılı olan (WELL) Enerji Uluslararası Nakliyat ve Lojistik Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü Serap Çetinkaya, DHL Global Forwarding Taşımacılık A.Ş. Parsiyel Müdürü Uğur Gönüllü ve LAM Lyonel A. Makzume Vapur Acenteliği A.Ş. Hava Kargo Departmanı Yönetici Adayı Sena Ural valilikten alınan özel izinle MNG Havayolları’na ait kargo uçaklarının yüklemelerine AHL apronunda nezaret etti.

MNG Havayolları Ramp Hizmetleri Müdür Kurtuluş Demirci tarafından karşılanan katılımcılar, apron sahasında bulunan yükleme alanlarını ziyaret ederek, hava kargo operasyonlarına ilişkin detaylı bilgi aldılar.

MNG Havayolları Yer İşletme Başkanı ve FIATA Diploma Eğitimi Hava Kargo eğitmeni Serkan Eren, “Böylesine kapsamlı bir mesleki eğitimin ardından hava kargo lojistiğinin en önemli ve yüksek ihtisas gerektiren aşamalarından biri olan uçak altı yükleme ve ramp operasyonlarının yerinde incelendiği bu ziyaretin anlamlı olduğu kanaatindeyim. FIATA Diploma Eğitimi sektör için çok önemli bir eğitim. Hava kargo acentelerinin yüklemelerde nelere dikkat etmesi gerektiğine ilişkin detayları sektör profesyonellerine aktarma imkanı bulmaktan dolayı mutluyuz” diye görüşlerini bildirdi.

FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, 19 Haziran’da yapılacak son sınavın ardından FIATA Diplomalarını İsviçre’den almaya hak kazanacak.

UTİKAD

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr