Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / SAFİPORT DERİNCE, BARSELONA LİMANI GİBİ TASARLANDI

SAFİPORT DERİNCE, BARSELONA LİMANI GİBİ TASARLANDI

SAFİPORT DERİNCE, BARSELONA LİMANI GİBİ TASARLANDI31.05.2016Barselona Limanı’nın tasarımcısı Rafael Escutia Safiport Derince ekibine katıldı. Multimodal bir liman olan Barselona Limanı’nı dizayn eden Escutia son olarak Safiport Derince’nin tasarım ve planlamasını yapıyor.

Barselona Limanı’nın tasarımcısı Rafael Escutia Safiport Derince ekibine katıldı. Multimodal bir liman olan Barselona Limanı’nı dizayn eden Escutia son olarak Safiport Derince’nin tasarım ve planlamasını yapıyor. Rafael Escutia geçtiğimiz günlerde Safiport Derince’yi ziyaret ederek Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi ile görüştü.

Akdeniz’in iki ucunda yer alan Barselona ve Safiport Derince; benzer büyüklükte, her çeşit yüke hizmet verebilen - multimodal (çok amaçlı) ve birbirine oldukça benzeyen iki liman. Yaklaşık 350 milyon dolarlık yatırım yapılacak olan Safiport Derince’de inşaat ve planlama süreci titizlikle yürütülüyor.

2,5 milyon TEU kapasiteye ulaşacak olan Safiport Derince’de stratejik inşaat yatırım planlaması Rafael Escutia ile sürdürülecek. Safiport Derince; multimodal (çok amaçlı), fonksiyonel, estetik, depreme dayanıklı ve çevre kriterlerine uygun bir liman olarak planlanıyor. Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Rafael Escutia ile yürütülen çalışmadan oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

Rafael Escutia Hakkında

Dünyanın en büyük limanları arasında yer alan ve mutimodal bir liman olan Barselona Limanı’nda 2000-2007 yılları arasında Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Escutia aynı zamanda dünyaca tanınmış bir kurum olan Dünya Denizyolu Taşımacılığı Altyapısı Birliği (PIANC) Başkanlık görevinde (2000-2004) yer aldı. Kendisi hala PIANC Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürüyor.

Barselona ve Valencia Limanları’nın tasarımından sorumlu olan Rafael Escutia İşletme alanında yüksek lisans yapmış olup Liman İşletmeciliği programını da tamamlamıştır.

Kaynak: ulasimonline.com

 

   

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr