Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / DGÖ AVRUPA BÖLGESİ GÜMRÜK İDARESİ BAŞKANLARI KONFERANSI

DGÖ AVRUPA BÖLGESİ GÜMRÜK İDARESİ BAŞKANLARI KONFERANSI

DGÖ AVRUPA BÖLGESİ GÜMRÜK İDARESİ BAŞKANLARI KONFERANSI26.05.2016Dünya Gümrük Örgütü Avrupa Bölgesi Gümrük İdaresi Başkanları Konferansı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak ve beraberindeki heyetin katılımıyla Kazakistan’ın Astana şehrinde gerçekleştirildi.

Dünya Gümrük Örgütü Avrupa Bölgesi Gümrük İdaresi Başkanları Konferansı,  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak ve beraberindeki heyetin katılımıyla Kazakistan’ın Astana şehrinde gerçekleştirildi.

Ulusal gümrük idarelerinin etkili ve verimli çalışmalarını sağlamak amacıyla üye gümrük idareleri üst düzey temsilcilerinin bir araya geldiği konferansta; gümrük ve vergilendirme konusunda işbirliği, dijital gümrük çalışmaları, 10. DTÖ Bakanlar Konferansı sonuçları ve DTÖ Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması’nın uygulanması gibi çeşitli konu başlıkları ele alındı.

Konferansta Bakanlığımız heyeti tarafından, DGÖ’nün Bölgesel Kapasite Geliştirme Bakü Ofisi’nin çalışmalarına yapılan katkılar dile getirildi ve verilen desteğin sürdürüleceği vurgulandı. Bakanlığımız heyeti konferans süresince, ikili temaslar gerçekleştirerek çeşitli delegasyon ve istişarelerde bulundu.

Konferans öncesinde ise Müsteşar Yardımcısı Uçarmak ve beraberindeki heyet,  Astana Türkiye Büyükelçiliğine ziyarette bulunarak, Büyükelçi Nevzat Uyanık ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Kazakistan ile ikili ve bölgesel düzeyde ilişkiler başta olmak üzere, Bakanlığımız görev alanı itibarıyla Kazakistan ve bölge ülkeleriyle yürütülen faaliyetler, ileriye dönük projeler ve işbirliği olanakları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr