Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / ‘TRANS-KAFKASYA DOĞU-BATI TİCARET VE TRANSİT KORİDORU’ FORUMU

‘TRANS-KAFKASYA DOĞU-BATI TİCARET VE TRANSİT KORİDORU’ FORUMU

‘TRANS-KAFKASYA DOĞU-BATI TİCARET VE TRANSİT KORİDORU’ FORUMU18.05.2016AB ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Osman Nuri Beyhan, Washington’da “Trans-Kafkasya” koridoruna değindi ve Bakanlık çalışmalarını anlattı.

ABD’nin Washington DC kentinde “Trans-Kafkasya Doğu-Batı Ticaret ve Transit Koridoru” başlıklı uluslararası forum geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Foruma, Ülkemizin yanında Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan yetkili kurumlarının temsilcileri, ABD kurumları, iş çevreleri, uluslararası ve ulusal finans ve yatırım kuruluşları, düşünce kuruluşları, lojistik ve ulaştırma şirketleri uzmanlarından oluşan yaklaşık 200 kişi katıldı.

Ülkemizi temsilen, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğümüz Genel Müdür Yardımcısı Osman Nuri Beyhan’ın katıldığı foruma ayrıca Dışişleri Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı temsilcileri de katıldı.

Forumun ilk gününde Genel Müdür Yardımcısı Beyhan tarafından yapılan sunumda, Bakanlık olarak bölgede ticaretin kolaylaştırılması, gümrük işlemlerinin basitleştirilmesi ve standartlaştırılması ile bunlara bağlı olarak bölgede sınır geçişlerindeki zaman ve parasal maliyetlerin düşürülmesi hakkında bilgi verildi. Ayrıca “orta koridor” olarak adlandırılan  “Trans-Kafkasya” geçişlerinin ticaret erbabı için karlı ve tercih edilebilir bir güzergâh haline gelebilmesi için yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara değinildi.

Forumda ayrıca, Bakanlığımızın bölgede sınır geçişlerinin daha kolay ve sorunsuz yürütülebilmesi adına yaptığı İpek Yolu Girişimi, Kervansaray Projesi ve E-TIR Projeleri üzerinde de duruldu. Bakanlığımız heyeti, her türlü ikili ve bölgesel çalışmada Türk Gümrük İdaresi olarak katkı sağlamaktan memnuniyet duyulacağını dile getirdi.

Kaynak: GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr