Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GÜNLÜK TAŞIMA REKORU KIRAN ETİS’E İKİ YENİ MÜŞTERİ

GÜNLÜK TAŞIMA REKORU KIRAN ETİS’E İKİ YENİ MÜŞTERİ

GÜNLÜK TAŞIMA REKORU KIRAN ETİS’E İKİ YENİ MÜŞTERİ03.05.2016GÜBRETAŞ operasyonunda 13 bin 300 ton ile tarihinin en yüksek günlük taşıma rakamına ulaşan Etis Lojistik, Japon içecek şirketi DyDo Drinco’nun Link ürününü ve Turkuvaz Plastik’i müşteri portföyüne kattı.

Lojistik sektörünün iddialı markalarında Etis Lojistik, müşterileri arasında bulunan kimyasal gübre sektörünün lider markası GÜBRETAŞ’la taşıma rekoru kırdı. Etis, 13 bin 300 ton ile tarihinin en yüksek günlük taşıma rakamına ulaştı. Ayrıca, 2015 yılında 6 ton olan aylık taşıma miktarını da yeni yönetimle birlikte 9 tona çıkardı. 

Etis Lojistik, bu operasyonel kabiliyeti ve gücüyle iki büyük firmayı daha müşteri portföyüne kattı. Yapılan anlaşmalar ile Japon içecek şirketi DyDo Drinco’nun Link ürünü ve Turkuvaz Plastik ürünleri Etis Lojistik tarafından Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırılacak.

DyDo Drinco, geçtiğimiz yıl Yıldız Holding içecek şirketleri Della Gıda, Bahar Su ve İlk Mevsim Meyve Suları'nın yüzde 90 hissesini satın almıştı. Satın alma işlemiyle DyDo Drinco bünyesine katılan; Cola Turka, Çamlıca, Saka Su, Sunny, Maltana, Eskipazar, Flores ve Link markaları artık Etis’in lojistik hizmeti ile tüketicilerle buluşacak.

Turkuvaz Plastik ise BİM mağazalarının plastik poşet, ıslak mendil, kâğıt, çocuk bezi gibi çeşitli ürünlerin üretimini yapıyor. Daha önce deneme taşımalarında başarı elde eden Etis, firmanın 81 il bazında full truck lojistik hizmetlerine sözleşmeli olarak başladı.

PAZAR PAYIMIZ ARTACAK

Etis Lojistik Genel Müdürü Sinan Çıtak, 2016 yılında Türkiye pazarındaki paylarını sunacakları verimlilik çözümleriyle artıracaklarını belirterek, “Bu başarımızı yılın son çeyreğinde hayata geçirmeyi planladığımız Uluslararası Nakliye Hizmetleri ile taçlandırmayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda işletme mühendisliği çalışmalarımızı başlattık. İş ve organizasyon yapımızı bu vizyon doğrultusunda yeniden yapılandırdık” diye konuştu.

Kaynak: lojiport.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr