Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / THY VE CEZAYİR HAVAYOLLARI KOD PAYLAŞIMI YAPACAK

THY VE CEZAYİR HAVAYOLLARI KOD PAYLAŞIMI YAPACAK

THY VE CEZAYİR HAVAYOLLARI KOD PAYLAŞIMI YAPACAK21.04.2016
Türk Hava Yolları ve Cezayir’in bayrak taşıyıcı havayolu Air Algérie (AH), Cezayir ve Türkiye arasındaki güzergâhlarda iki havayolunun müşterilerine daha fazla seyahat imkânı sağlayacak bir kod paylaşım anlaşmasına imza attılar.

Yürürlüğe 15 Mayıs’tan itibaren girecek anlaşma töreni Cezayir’de yapıldı. Her iki havayolunun Genel Müdürleri Mohamed Abdou Bouderbala ve Doç .Dr. Temel Kotil tarafından resmi makamlar huzurunda imzalandı.

Yeni imzalanan Kod Paylaşımı Anlaşması, iki havayolu şirketi arasındaki ticari işbirliğini genişletmeyi hedeflemekte. Aynı zamanda, her iki havayolunun yolcularına Cezayir ve Türkiye arasında daha fazla seyahat seçenekleri sunacak.

ORTAK KOD

Anlaşma şartlarına göre, Air Algérie ve Türk Hava Yolları birbirlerinin İstanbul – Cezayir v.v. ve İstanbul - Konstantin v.v. arasındaki uçuşlarına kod koyabilecektir. Ek olarak, Air Algérie; Türk Hava Yollarının İstanbul – Oran v.v. ve İstanbul – Tlemsan v.v. ile İstanbul – Batna v.v arasında gerçekleştirdiği seferlere kendi kodunu koyacaktır. Türk Havayolları ise Air Algérie’nin Cezayir - Sabiha Gökçen v.v., Oran - Sabiha Gökçen v.v.ile Annaba – İstanbul v.v. hatlarında gerçekleştirdiği seferlere kendi kodunu koyacaktır. Bahse konu anlaşma, önümüzdeki süreçte iki ülke ötesindeki noktalar için de kod konulmasına imkân sağlayabilecektir.

Mohamed Abdou Bouderbala Türk Hava Yolları gibi hızla büyüyen ve yaygın uçuş ağına sahip bir havayolu ile kurulan ticari ortaklıktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Bouderbala Air Algérie’nin ilk Codeshare Anlaşmasını akdetmekten memnun olduklarını ve bu başarının kendileri için önemli bir tecrübe olduğunu vurguladı. Bouderbala ayrıca, bu anlaşmanın iki havayolu için de verimli olacağından ve çok yakında genişletileceğinden emin olduğunu ifade etti.

Dr. Temel Kotil: “Her iki havayolunun uçuş ağları kapsamında yolcuların seyahat imkânlarını maksimize edecek bir Kod Paylaşımı Anlaşması anlaşması imzalayarak Ortaklığımızı geliştirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Türk Havayolları olarak, İstanbul’dan Cezayir’in beş farklı şehrine tarifeli sefer düzenlemekteyiz ve iki kardeş toplum arasında önemli köprüler kurabilmek için karşılıklı işbirliği ile yapılan bu hizmetlerle elimizden gelenin en iyisini yapmaktayız. Türk Hava Yolları olarak, Air Algérie’nin ilk Codeshare partneri olmaktan onur duyuyoruz ve bu ortaklığın iki ülke arasında hızla gelişen ilişkiler bakımından, her iki havayoluna da büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz ” açıklamasında bulundu.

Kaynak: ulasimonline.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr