Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / OMSAN AVRUPA’DA ŞİRKET AVINA ÇIKTI

OMSAN AVRUPA’DA ŞİRKET AVINA ÇIKTI

OMSAN AVRUPA’DA ŞİRKET AVINA ÇIKTI21.04.2016Malatya’da bölge müdürlüğü kuran OMSAN, Avrupa’da şirket avına çıktı. OMSAN Genel Müdürü Küçükertan, “Yeni fırsatlar kolluyoruz” dedi.

Hava, kara, deniz ve demiryolundaki araç filosuyla sektörde 1978'den beri hizmet veren OMSAN, hedef büyüttü. Bölgesel dinamikler doğrultusunda Malatya'da yeni bir bölge müdürlüğü kuran şirket, Orta ve Doğu Avrupa'da da firma arayışına başladı. OMSAN Lojistik Genel Müdürü Osman Küçükertan, "Denizyolu ve demiryolu taşımalarının portföyümüzdeki ağırlığını artırmayı planlıyoruz. Ayrıca Orta ve Doğu Avrupa'da satın alma ya da stratejik ortaklık kurabileceğimiz fırsatları kolluyoruz" dedi.

2016 HEDEFİ YÜZDE 20 BÜYÜME

OMSAN'ın 2002'de karayoluyla taşınacak yükleri demiryoluna kaydırarak intermodel taşımacılık modelini geliştirdiğini belirten Küçükertan, "Bu sistemle karayoluna oranla daha az kaza riski, maksimum yükleme optimizasyonu, sabit fiyat avantajı, olumsuz hava koşullarından minimum etkilenme gibi avantajlar sunduk. Böylece Anadolu'nun her köşesindeki müşterilerimizi Avrupa'nın tamamına en rekabetçi koşullarda ulaştırabiliyoruz" diye konuştu. OMSAN'ın 2015'te bir önceki yıla oranla yüzde 10 büyüyerek 640 milyon TL ciroya ulaştığını belirten Küçükertan, 2016'da yüzde 20 büyüme hedeflerinin bulunduğunu aktardı.

AVRUPA'DAN ÖDÜL ALDI

2015'te hem finansal hem de operasyonel anlamda başarılı bir yılı geride bıraktıklarını anlatan Küçükertan, sözlerini şöyle sürdürdü: "European Business Awards Yarışması'nda Ulusal Şampiyon seçildik. Emniyetli ve Ekonomik Sürüş Simülatörü'ne çevresel katkılarımız sebebiyle, The Green Era Award ödülünü alan ilk Türk firması olduk. European Supply Chain Excellence Awards Yarışması'nda birçok Avrupalı rakibimizi geride bırakarak finale kalan tek Türk firma olduk. Atlas Lojistik Ödülleri Yarışması'nda Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri (R2) kategorisinde üst üste 6. kez yılın en başarılı lojistik şirketi seçildik. Bu yıl yapılanma stratejimiz doğrultusunda daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz."

HAVADA KARADA HİZMET

Müşterilerine lojistiğin her alanında hizmet sunabildiklerini vurgulayan Küçükertan, araç filolarıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Filomuzda uluslararası teknik standartlara sahip, farklı özelliklerde 771 karayolu nakliye aracı bulunuyor. Ayrıca 238 swap body, 82 vagon ve 180 konteynerdan oluşan demiryolu filomuz var. Havayolu taşımacılığı için de bir helikopterimiz mevcut. 30 bin DWT büyüklüğünde kuru yük gemimiz ve 4 bin 500 DWT büyüklüğünde pnömatik tahliye sistemine haiz çimento gemimizle de deniz taşımacılığında hizmet sunuyoruz."

Kaynak: sabah.com.tr

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr