Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TRANSORİENT, İŞ AKIŞLARINI ÇEVREYE DUYARLI BİLİNÇLE PLANLIYOR

TRANSORİENT, İŞ AKIŞLARINI ÇEVREYE DUYARLI BİLİNÇLE PLANLIYOR

TRANSORİENT, İŞ AKIŞLARINI ÇEVREYE DUYARLI BİLİNÇLE PLANLIYOR18.04.2016

Transorient Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, kısa ve orta vadede sürdürülebilir, çevreci bir çözüm olan intermodal taşımacılığın gelişimine katkıda bulunmayı sürdürmeyi, farklı konteyner türleri ile sektörel çözümlere yönelmeyi planladıklarını söyledi.

Transorient Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, Transorient olarak demiryolu ve intermodal taşımacılıktaki gelişimleri 2013 yılından beri yakından izlediklerini söyleyerek, “Bu konudaki pazar ve altyapı analizlerimizin sonucunda 2014 yılında Avrupa’nın en büyük intermodal dağıtım ağına sahip firmalarından biri olan ECS (European Container Services) ile acentalık anlaşması imzalayarak Türkiye’de intermodal taşıma hacmini artırmak üzere çalışmalara başladık. 2014-2015 yıllarını karşılaştırdığımızda, büyüme oranımız yüzde 850 olarak gerçekleşti” dedi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMANIN SIRRINI KEŞFETTİK”

Transorient olarak sektörde 55 yılını doldurduklarının altını çizen Tunaşar, “Başarımızın sırlarından biri sürdürülebilir varolmanın sırrını keşfetmiş olmamız. Kısa ve orta vadede sürdürülebilir, çevreci bir çözüm olan intermodal taşımacılığın gelişimine katkıda bulunmayı sürdürmeyi, farklı konteyner türleri ile sektörel çözümlere yönelmeyi planlıyoruz. Sadece Türkiye’ye yönelik olarak kurguladığımız askılı konteynerlar ile Türk tekstil ihracatçımız için çevreci bir çözüm ürettik. 2016 içerisinde ısı kontrollü konteynerlarımız ile Türk ilaç ve gıda sektörüne özel çözümler üretmeye odaklanmayı planlıyoruz. Öte yandan track-trace ile ilgili dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından izliyoruz. Yakın bir gelecekte malların izlenmesi konusunda bulut ve nesnelerin interneti teknolojilerini birleştiren yeni bir proje ile lojistiğe değer katmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Tunaşar, sözlerine şöyle devam etti: “Hepsi 45’’ olmak üzere normal, ısı kontrollü, mega konteyner tiplerini içeren 8 bin konteynerlik bir filo ve Avrupa’da son derece geniş bir dağıtım ağı ile her geçen gün artan bir müşteri kitlesine hizmet sunuyoruz. Türkiye Avrupa arasında demiryolu taşımacılığı Macaristan’da Sopron ve Slovakya’da ve Dunajska Streda bağlantılarını kullanarak karadan veya Ro-Ro ile Trieste üzerinden 4. koridordan sağlanabiliyor. Transorient olarak müşterilerimizin alım/teslim lokasyonlarına bağlı olarak her iki rotayı da kullanıyor bu sayede optimum maliyet ve transit süreyi içeren çözümler üretebiliyoruz. Ayrıca 45’’ konteynerler ile diğer bir çevreci çözümümüz ise 45’’ Short Sea adını verdiğimiz tamamıyla denizyolu ile kapıdan kapıya servisimiz. Standart bir TIR dorsey hacmine eşit olan 45’’ konteynerler ile denizyolu çözümü hızdan çok maliyet avantajı hedefleyen kurumsal müşterilerimiz tarafından tercih ediliyor.”

“DÜŞÜK KARBON KAHRAMANI OLDUK”

Sürdürülebilir gelişimin çevreye duyarlı olma misyonunu da birlikte getirdiğine işaret eden Tunaşar, “Bu kapsamda Nisan 2015’te düzenlenen II. İstanbul Karbon Zirvesi’nde taşımacılıkta karbon salımını azaltmak amacıyla hayata geçirdiğimiz ‘Transorient  45” İntermodal Yeşil Lojistik’ projesi  ile ‘Yeşil Lojistik’ alanında ödüle layık görüldük ve ‘Düşük Karbon Kahramanı’ olduk. Tüm iş akışlarımızı çevreye duyarlı bir bilinç ile planlıyoruz. 2016 yılının ikinci çeyreğinde UTİKAD ve Bureau Veritas tarafından verilen sürdürülebilir lojistik belgesini almayı planlıyoruz” dedi.

Kaynak: hizmetix.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr