Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD GENÇ LOJİSTİKÇİLERE DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

UTİKAD GENÇ LOJİSTİKÇİLERE DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

UTİKAD GENÇ LOJİSTİKÇİLERE DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR12.04.2016Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, 11 Nisan Pazartesi günü Avcılar Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temsilcilerini dernek binasında ağırladı.

Türkiye’nin ilk lojistik mezunu öğretmenlerinden Ömer Saçar ve beraberindeki öğretmen heyetiyle bir araya gelen UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, önümüzdeki dönemde sektörün eğitim ihtiyacına yönelik işbirliklerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Avcılar Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi temsil heyeti, “Entegre Demiryollarında Kombine Taşımacılık Uygulamaları” projesinin tamamlanmasının ardından projenin ortağı UTİKAD’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Türkiye’nin ilk lojistik öğretmenlerinden Ömer Saçar ve beraberindeki heyet, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, Yönetim Kurulu Üyesi Koral Karşılıklı, Genel Müdür Cavit Uğur ve Genel Müdür Yardımcısı Özkay Özen ile bir araya geldi.

Ömer Saçar, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Erasmus projeleri arasında ilk lojistik proje olma özelliği taşıyan “Entegre Demiryollarında Kombine Taşımacılık Uygulamaları” projesi kapsamında yapılan ziyaretlerle ilgili bilgi verdi.

UTİKAD’a üye firmaların Macaristan’daki tesislerini ziyaret ettiklerini belirten Saçar, “Öğrencilerimiz demiryolu taşımacılığı ile ilgili Avrupa uygulamalarını yakından inceleme fırsatı buldu. Farklı bir dünyaya girdiğimizi hissettik. Genç arkadaşlar ve bizim için önemli bir tecrübe oldu” diye konuştu.

Meslek lisesi öğrencilerinin sektörü daha yakından tanıması ve sevmesi amacıyla yola çıktıklarını belirten Ömer Saçar, “UTİKAD’ın desteğini hem projeyi planlarken hem de Avrupa’daki ziyaretlerimizde her zaman hissettik. UTİKAD’a ve UTİKAD üyelerine teşekkürlerimizi sunmak isteriz” dedi.

Mesleki eğitime yönelik projelerin her zaman arkasında olacaklarını belirten UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, “Lojistik sektöründe çalışmaya aday gençlerimizin sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp sektörün farklı ülkeler ve koşullardaki işleyişini tecrübe edebilmesi hem gençlerimiz hem de biz sektör temsilcileri adına önemli bir avantaj” şeklinde konuştu.

Erkeskin, UTİKAD olarak Avrupa’da başta Trieste Limanı olmak üzere Antwerp ve Barcelona gibi önemli lojistik faaliyet alanlarının ziyaret kapsamına alınması gerektiğinin altını çizerken, “Avrupa’daki paydaşlarımızla kurulacak tüm ilişkilerde UTİKAD olarak mesleki eğitim konusunda gençlerimize gereken desteği vermekten mutluluk duyacağız” dedi.

UTİKAD

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr