Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / SOĞUK ZİNCİR SEKTÖRÜ İSTANBULDA BİRARAYA GELECEK

SOĞUK ZİNCİR SEKTÖRÜ İSTANBULDA BİRARAYA GELECEK

SOĞUK ZİNCİR SEKTÖRÜ İSTANBULDA BİRARAYA GELECEK05.04.2016“Cold Chain Expo Eurasia” ve “WorldFoodTech” özel bölümleriyle WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey fuarları; katılımcılara yeni iş ve iş geliştirme fırsatı sunacak.

Dünya’da hızla gelişmeye devam eden gıda ürünleri, gıda teknolojileri, ambalaj, paketleme ve gıda işleme sektörlerini aynı çatı altında toplayan 24. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı - WorldFood Istanbul ve 31. Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Teknolojileri Fuarı - Ipack Turkey; 1-4 Eylül’de İstanbul Fuar Merkezi, CNR Expo’da fuar katılımcılarını profesyonel ziyaretçilerle bir araya getirecek.

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey tarafından düzenlenen WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey; bu sene iki farklı özel bölümüyle de katılımcılara ve ziyaretçilerine yeni iş, işbirliği ve satın alma fırsatları yaratacak. WorldFood Istanbul’da Gıda Katkıları Özel Bölümü – Ingredients Turkey’in yanı sıra bu sene ilk kez; Soğuk Zincir, Depolama Sistemleri, Soğutma, Havalandırma ve Lojistik Özel Bölümü “Cold Chain Expo Eurasia” yer alacak. Bu özel bölüm; bölgenin soğuk zincir sektörüne yönelik ilk uzmanlaşmış etkinliği olarak Soğuk Zincir Hizmetleri, Soğuk Nakliyat ve Ekipmanları, Soğuk Depolama ve Ekipmanları konusunda faaliyet gösteren firmalara yeni fırsatlar sunuyor olacak.

Soğuk zincir sistemlerine sahip firmalar bu özel bölüm sayesinde, mevcut sistemlerini geliştirebilme şansını yakalayacak. Ipack Turkey’de ise ilk kez Gıda İşleme Makine ve Ekipmanları Özel Bölümü - WorldFoodTech sektör profesyonelleriyle buluşacak. Fuarda ilk kez yer alacak özel bölüm; gıda işleme için makine ekipmanları ve üretim teknolojilerini en kapsamlı haliyle sunarak firmaları en son yeniliklerle bir araya getirecek.

4 gün boyunca devam edecek WorldFood Istanbul; içecek, süt ve süt ürünleri, et ve tavuk ürünleri, yaş meyve ve sebze, deniz ürünleri, dondurulmuş ürünler, temel gıdalar ve yağlar, şekerli mamuller, unlu mamuller, kuruyemiş ve gıda katkı maddeleri başta olmak üzere pek çok ürünün yer alacağı katılımcı profiline ev sahipliği yapacak. Geniş bir yelpazede üretim yapan gıda sektörü için büyük bir öneme sahip olan ambalaj, paketleme ve gıda işleme sistemleri ile ilgili son teknoloji ürün ve hizmetlerin sergileneceği Ipack Turkey ise; katılımcı ve ziyaretçilerini, gıda ürünlerinin daha sağlıklı ve uzun süre korunmasına imkân veren sistemlerle buluşturacak.

Fuarlara iki yeni özel bölüm: Cold Chain Expo Eurasia ve WorldFoodTech

Günümüzde taze, dondurulmuş ve hazır yemeğe yönelik artan talep; nakliyat ve depolama anlamında soğuk zincir sistemlerine sahip firmaların da öne çıkmasına yardımcı oluyor. Bu anlamda WorldFood Istanbul’da yer alacak olan Cold Chain Expo Eurasia Özel Bölümü; sektördeki gelişmeleri profesyonel bir platformda sunacak. Cold Chain Expo Eurasia Özel Bölümü; ısı kontrollü nakliyat, depolama ürün ve hizmetlerine sahip olan, bunları kiralayan ya da yöneten profesyonelleri bir araya getirerek; mevcut sistemlerini daha da geliştirmeleri için yol haritası olacak.

WorldFood Istanbul fuarıyla eşzamanlı olarak düzenlenecek Soğuk Zincir Lojistik, Ekipman ve Teknolojileri Özel Bölümü - Cold Chain Expo Eurasia; soğuk zincir pazarının Avrasya'daki buluşma noktası olmayı hedefliyor. Cold Chain Expo Eurasia, Global Cold Chain Alliance başta olmak üzere, Türkiye'de Soğuk Zincir Lojistiği Derneği ve UTİKAD tarafından destekleniyor.

Türkiye gıda işleme makine ve ekipmanları sektörünün global pazardaki gelişim ve yeniliklerine paralel olarak, kısa vadede kapasite ve ürün çeşitliliğinin artırılması öngörülüyor. Sektördeki bu gelişmelere istinaden, 2016 yılındaki Ipack Turkey fuarında ilk defa Gıda İşleme Makine ve Ekipmanları Özel Bölümü - WorldFoodTech adında da yeni bir bölüm yer alacak. Bu özel bölüm gıda ürünlerinin daha sağlıklı ve uzun süre korunmasına imkân veren ambalaj sektöründeki en son yenilik ve teknolojileri sergileyerek; firmalara sektörün en ince ayrıntılarını ve son gelişmelerini aktaracak.

Başta gıda ürünleri olmak üzere nihai tüketiciye ürünlerin sağlıklı bir şekilde iletilmesini sağlayan sistem ve teknolojilerin yer alacağı WorldFoodTech bölümünde özellikle; Çikolata, Bisküvi, Şekerleme, Unlu Mamuller, Kuruyemiş, Et ve Süt Ürünleri, Şişeleme, Dolum ve diğer ürünler için makine ekipmanları ve üretim teknolojileri yer bulacak. Bu özel bölüm sayesinde fuar katılımcıları ve profesyonel ziyaretçileri, ambalaj sektörünün tüm bileşenlerine tek bir noktadan ulaşabilecek.

ITE Turkey Hızlı Tüketim & Enerji Grup Direktörü Atilla Marangozoğlu; “Türk gıda sektörü; 290 milyar liraya yaklaşan cirosu ve 410 binin üzerinde çalışanıyla ülkemizin en büyük üretim sanayisi konumunda. Türk gıda sektörünün her geçen gün gelişmesi ve bir adım daha ileriye taşınması hedefi, fuarlarımıza olan ilgiyi her geçen gün daha artırıyor. Geçtiğimiz sene Ipack Turkey ve WorldFood Istanbul fuarlarımızda 42 ülkeden 562 katılımcı firmayı, 119 farklı ülkeden gelen 14.247 ziyaretçi ile buluşturmuştuk. Bu sene fuarlarımızda 45 ülkeden 600’ün üzerinde katılımcı firmayı, 16.000’i aşkın ziyaretçi ile buluşturmayı hedefliyoruz.

Ambalaj sektörüne en çok talep gösteren gıda sektöründeki büyüme ve gelişmeler; gıda işleme sanayisinin önemini her geçen gün daha da arttırıyor. Geçtiğimiz yıllarda WorldFood Istanbul fuarımızda Gıda Katkıları Özel Bölümü – Ingredients Turkey’i düzenliyorduk. Bu sene ise WorldFood Istanbul ve Ipack Turkey fuarlarımızda sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yeni iki özel bölümümüz daha yer alacak. Soğuk Zincir Lojistik, Ekipman ve Teknolojileri Özel Bölümü – Cold Chain Expo Eurasia ve Gıda İşleme Makine ve Ekipmanları Özel Bölümü - WorldFood Tech özel bölümlerimiz; konularında son gelişmeleri tek bir çatı altında buluşturarak verimli iş birliklerini de beraberinde getirecek. Özel bölümler sektör profesyonellerine, yeni pazarlara ulaşmaları için yurtiçi ve uluslararası iş birliği fırsatlarının görüşüleceği iş platformu da sunacak. Bu yıl Almanya, Çin, İran, Kore, Malezya, Meksika, Peru, Suudi Arabistan, Sri Lanka (Tea Board), Tayland ve Tunus’un katılım göstereceği fuarlarımız katılımcı ve ziyaretçilerimizin ihracat hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlayacak.” dedi.

Leaseplan'ın en hızlı büyüyen ülkesiyiz

Aynı zamanda Leaseplan Genel Müdürü olan Türkay Oktay, şirkete yönelik de değerlendirmelerde bulundu. Oktay, " Leaseplan olarak 32 ülkede varız. Türkiye'de son iki yılın en hızlı büyüyen şirketlerindeniz. 1.5 milyon araç yöneten Leaseplan Global'in de en hızlı büyüyen ülkesiyiz. Her sene pazar payımızı artırmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken hizmet kalitesinden asla ödün vermeyiz. Ocak ayında İzmir'de şube açtık Ankara ve Bursa da planlarımız arasında. 2015'i 18 bin 150 adetlik araçla kapattık. Yıl sonunda 20 binlere yaklaşırız diye bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: lojiport.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr