Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / TÜRKİYENİN EN BÜYÜK FERİBOTU SEFERE HAZIRLANIYOR

TÜRKİYENİN EN BÜYÜK FERİBOTU SEFERE HAZIRLANIYOR

TÜRKİYENİN EN BÜYÜK FERİBOTU SEFERE HAZIRLANIYOR11.03.2016

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kurulan tersanede yapımına 2011 yılında başlanan 4 bin ton yük taşıma kapasiteli Türkiye'nin en büyük iki feribotundan biri 20 Mart'ta sefere hazır hale gelecek.

Yapımı devam eden ikinci feribotun ise kaba işlerinin kısa sürede tamamlanarak göle indirilmesi ve bu yılın sonuna kadar ise teslim edilmesi hedefleniyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, TCDD Genel Müdür Yardımcısı M. Emin Tekbaş, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğündeki tersanede yapımı devam eden Türkiye'nin en büyük iki feribotunu inceledi. İncelemeye yapımına 2011'de başlanan ve 20 Mart'ta sefere hazır hale gelecek feribottan başlayan Şevli ve beraberindekiler, feribotun makine dairesini ve içini gezerek, şirket yetkililerinden feribotun yapım çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra, tersanede yapımı devam eden ikinci feribottaki çalışmaları inceledi.

Feribotların son durumuyla ilgili açıklamada bulunan Vali Çınar, feribotlardan ilkinin 20 Mart'ta, ikincisi feribotunsa bu yılın temmuz ayında sefere hazır hale geleceğini söyledi.

Her iki feribotun Türkiye'nin en yüksek kapasiteli feribotları olduğunu ifade eden Çınar, "Türkiye'nin en büyük feribotunun yapımı tamamlanmış durumda. Feribotun 15 gün içerisinde bütün nakışları ve detayları tamamlanacak. Bu feribotun ikizi de inşa halinde. Temmuz ayında inşallah o da yüzmeye başlayacak" dedi.

Türkiye'nin en büyük gölüne Türkiye'nin en büyük feribotlarının yakıştığını kaydeden Çınar, bu feribotların Van Gölü için ihtiyaç olduğunu ifade etti. Vali Çınar, şöyle konuştu:

"Feribotların yapım tersanesi de burada bulunuyor. Yarattığı istihdam ve yüzmeye başladıktan sonra da yapacağı işler, taşıyacağı yükler, çalışacak personel ve her yönüyle bölgemize, şehrimize ve Tatvan ilçemize büyük ekonomik katkıları olacak. Tanınırlığımızı da arttıran güzel bir faaliyet oldu. İnşallah Sayın Bakanımızın teşrifleriyle açılış yapmayı da planlıyoruz."

İncelemenin ardından, Van Gölü Feribot İşletme Müdürlüğü ve Tatvan Liman Başkanlığı da ziyaret edildi.

Kaynak: ulasimonline.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr