Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AVRUPA’DAKİ LOJİSTİK TESİSLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AVRUPA’DAKİ LOJİSTİK TESİSLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AVRUPA’DAKİ LOJİSTİK TESİSLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ08.03.2016

UTİKAD’ın yerel ortak olarak yer aldığı Avcılar Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yürüttüğü “Entegre Demiryollarında Kombine Taşımacılık Uygulamaları” projesi kapsamında 14 meslek lisesi öğrencisi Avrupa’daki 21 günlük eğitimlerini tamamladı.

UTİKAD'ın desteklediği ve ortak olduğu proje T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus + Projeleri arasında tek lojistik projesi olma özelliği taşıyor. Türkiye'nin ilk lojistik öğretmenlerinden Ömer Saçar liderliğinde Avrupa’daki lojistik eğitimi deneyimleyen meslek lisesi öğrencileri Ekol’ün Budapeşte tesislerini de ziyaret etti.

UTİKAD’ın desteklediği ve yerel ortak olduğu “Entegre Demiryollarında Kombine Taşımacılık Uygulamaları” projesi kapsamında Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 14 meslek lisesi öğrencisi, Avrupa’da lojistik sektörünün işleyişini yerinde deneyimledi. Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lojistik Şefi Ömer Saçar’ın gözetiminde eğitim alan meslek lisesi öğrencileri, Ekol Lojistik’in Budapeşte tesisini ziyaret etti.

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Erasmus + Projeleri arasında tek lojistik projesi olma özelliği taşıyan proje kapsamında 14 meslek lisesi öğrencisi ve 2 öğretmenden oluşan grup 21 gün boyunca Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde lojistik sektörünün tüm boyutlarını görme şansı yakaladı.

Öğrenci grubu ilk olarak Miskolc'de demiryolu taşımacılığı başta olmak üzere lojistik eğitimleri aldı. Macar öğrenciler ile İngilizce pratik yapma fırsatı da bulan meslek lisesi öğrencileri, lojistik eğitimi veren üniversitelere düzenlenen gezilerle Avrupa’da lojistik eğitimini lise ve üniversite boyutunda deneyimledi.

Proje kapsamında lojistik tesisleri de gezen 14 meslek lisesi öğrencisinden oluşan Erasmus grubu, UTİKAD üyesi Ekol Lojistik’in Budapeşte tesislerini ziyaret etti. Öğrenciler, Ekol Tesislerinde Türkiye-Macaristan hattındaki lojistik akışını, depo uygulamalarını ve filo takip işlemlerini de gözlemleme fırsatı buldu.

Proje kapsamındaki eğitimin ikinci durağı ise Çek Cumhuriyeti olacak. 6 Mart’ta 13 öğretmen ve Bursa Nilüfer Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 14 öğrenciden oluşan bir diğer grup, 2 hafta boyunca Prag’da eğitim alacak.

Türkiye'nin ilk lojistik öğretmenlerinden Ömer Saçar liderliğinde hazırlanan “Entegre Demiryollarında Kombine Taşımacılık Uygulamaları” projesi, 1944 proje arasından Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından kabul edilen tek lojistik projesi olma özelliği taşıyor. UTİKAD tarafından desteklenen proje kapsamında Avcılar Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Büyükçekmece Doç. Dr. Burhan Bahriyeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bursa Nilüfer Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve meslek lisesi öğrencileri 12 hafta boyunca eğitim görüyor. Projenin temelinde lojistik sektörünün önemi hakkındaki farkındalığın ortaöğretim düzeyinde artırılması bulunuyor.

UTİKAD
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr