Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / YILDIRIM: DEMİRYOLUNDA SERBESTLEŞMENİN SONUNA GELİNDİ

YILDIRIM: DEMİRYOLUNDA SERBESTLEŞMENİN SONUNA GELİNDİ

YILDIRIM: DEMİRYOLUNDA SERBESTLEŞMENİN SONUNA GELİNDİ04.03.2016

Bakan Binali Yıldırım, demiryolu taşımacılığında özel sektöre izin verecek serbestleşme düzenlemelerinin bu yılın sonuna kadar tamamlanabileceğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 'Bu yıl içinde özel sektörün demiryolu taşımacılığına başladığını görebiliriz' diye konuştu.

Yıldırım, İstanbul'da Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı'nın açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 80 adet yüksek hızlı tren (YHT) alım ihalesinin 5-6 milyar doları bulan bir yatırım olacağını belirterek, ihalenin bu yılın ortalarında yapılabileceğini söyledi. Söz konusu ihale ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Türkiye'de merkezi ve yerel yönetimler ulaştırma ağlarının büyütülmesi kapsamında yüksek hızlı trenden, şehir içi raylı toplu taşıma ağının geliştirilmesine kadar farklı ve mali değeri yüksek projeler yürütüyorlar. Ulaştırma Bakanlığı hızlı tren ağının genişletilmesi kapsamında 106 tane daha hızlı tren setinin alınmasını öngörüyor.

Özel sektörün önü açılıyor

Yıldırım, "Demiryollarında özel sektörün taşımacılık yapmasına imkan veren serbestleşme düzenlemelerinde sona gelindi. Bu yıl içinde özel sektörün taşımacılığa başladığını görebiliriz" diye konuştu.

Demiryollarında özel sektörün yük ve yolcu taşımacılığı yapmasına imkan verecek serbestleşme düzenlemelerinin bu yıl ortasına kadar tamamlanmasının öngörüldüğü daha önce hükümet tarafından açıklanmıştı.

Kanal İstanbul açıklaması

Yıldırım, Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak da beş tane güzergah üzerinde çalışıldığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Hâlen bu güzergahlarla ilgili çalışmalar bitmiş değil. Önümüzdeki bir kaç ay içinde bu çalışmalar bitmiş olacak ve güzergahı da resmen ilan edeceğiz."

Kaynak: dunya.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr