Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DHL VE BM, AFETLE MÜCADELEDE 10 YILDIR OMUZ OMUZA

DHL VE BM, AFETLE MÜCADELEDE 10 YILDIR OMUZ OMUZA

DHL VE BM, AFETLE MÜCADELEDE 10 YILDIR OMUZ OMUZA16.02.2016

Deutsche Post DHL ve Birleşmiş Milletler afete hazırlık ve müdahale alanındaki 10 yıllık ortaklıklarını kutluyor. Bu anlaşmayla birlikte toplam 400 gönüllüden oluşan Afet Müdahale Ekibi kuruldu ve son 10 yılda 30 afet bölgesine yardım sağlandı.

Deutsche Post DHL (DPDHL) ve Birleşmiş Milletler afete hazırlık ve müdahale alanındaki işbirliklerinin 10’uncu yılını kutluyor. Havalimanlarının ve havalimanlarında çalışan personelin afet durumlarına hazırlanması ve afet bölgelerindeki havalimanlarında lojistiğin en iyi şekilde yönetilmesini sağlamak amacıyla kurulan bu ortaklık 2005 yılında New York’ta imzalanan bir anlaşmayla başladı ve beraberinde DHL Afet Müdahale Ekipleri (DRT) kuruldu.

Bu işbirliğinin bir parçası olarak 2012’de Havalimanlarının Afetlere Hazırlanması (Get Airports Ready for Disaster - GARD) eğitimi hayata geçirildi. Bugüne kadar GARD programı ile 15 ülkede 30 havalimanında toplam 600 kişiye afete hazırlık eğitimi verildi. Eğitimler Türkiye’de de İstanbul Uluslararası Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında, UNDP Türkiye ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile birlikte gerçekleştirildi.

DHL’in sosyal sorumluluk stratejisinin bir parçası olarak kurulan ve afet yönetimi konusunda eğitilmiş DHL lojistik uzmanlarından oluşan Afet Müdahale Ekipleri (Disaster Response Teams – DRT) 10 yılda 30 kez dünyanın çeşitli yerlerindeki afet bölgelerine gönderildi. 400 eğitimli gönüllüden oluşan bu ekipler maksimum 72 saat içinde afet bölgesine ulaşıyor ve afet bölgelerindeki havalimanlarında yardımların daha planlı bir biçimde ilgili yerlere ulaştırılmasını ve depolanmasını sağlıyorlar. Böylece yemek, barınak, ilaç ve su gibi hayati ihtiyaçlar en hızlı şekilde bölgelere aktarılabiliyor. Afet Müdahale Ekipleri en son geçen yıl Mart ayında Vanuatu Cumhuriyeti’ni vuran Pam Kasırgası ve Nisan ayında Nepal depremi sonrası bölgede görev almıştı.

GARD ve DRT programları

GARD ve DRT programları, DPDHL’in kurumsal sosyal sorumluluk programı “Yaşam Sorumlulukları” bünyesindeki afet yönetim programı GoHelp dahilinde kuruldu.

GARD havaalanı lojistik yönetiminde görev alan havaalanı personeli, yerel güvenlik görevlileri ve ulusal doğal afet kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı amacıyla hazırlandı. 2009 yılında başlatılan program, doğal afet yardım ve kurtarma lojistiğindeki zorluklarla hızlı ve etkili bir şekilde mücadele edilebilmesini amaçlıyor.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr