Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / LOGİSTANBUL LOJİSTİK KÜRESEL BİR FİRMA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

LOGİSTANBUL LOJİSTİK KÜRESEL BİR FİRMA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

LOGİSTANBUL LOJİSTİK KÜRESEL BİR FİRMA OLMA YOLUNDA İLERLİYOR08.02.2016

Geçtiğimiz yıl Türk lojistik sektörü için oldukça zor geçti. Operasyonel ve finansal anlamda başarılı bir yıl geçiren Logistanbul Lojistik küresel bir lojistik firması olma yolunda ilerlemesini sürdürdü.

Logistanbul Lojistik Genel Müdürü Sertaç Yıldız, dış ticaretin gelişimine paralel bir seyir izleyen lojistik sektörü için; 2015’in zor geçtiğini söyledi. Bölgedeki jeopolitik kaynaklı yaşanılan sıkıntılar ve bunların etkisinin hissedilmesiyle birlikte lojistik sektörünün bu durumdan fazlasıyla etkilendiğini anlatan Yıldız, “Aynı zamanda 2 genel seçimi birden yaşayan Türkiye’de piyasaların gereğinden fazla tedbir alması özellikle yılın ilk yarısında ticareti olumsuz yönde etkilerken sektörün yıllardır kronik hale gelen operasyonel sorunları sektör oyuncularının performansını olumsuz yönde etkilemeye devam etti. Akaryakıt vergileri, otoban ücretlerindeki artışlarla maliyetleri artan sektör 2015’te de kapılarda yaşanan sorunlarla boğuştu” dedi. Lojistik sektörünün 2015 yılında hükümetin gündeminde daha üst sıralara yükselmesini fırsat olarak değerlendiren Sertaç Yıldız, “Yabancı lojistik firmalarının öncülüğünde lojistik şirketi satın almaların artacağı düşüncesindeyiz. 2015 yılında, firmaların dış kaynak kullanım oranlarının artması ve lojistiğin rekabet avantajı yaratmadaki rolünün anlaşılmasıyla birlikte sektörde büyümenin devam etmesi bekliyoruz” diye konuştu. Logistanbul Lojistik olarak 2015 yılı hedeflerini tutturduklarını anlatan Sertaç Yıldız şunları söyledi: “Şirketimiz 2015 yılında gerek finansal gerekse operasyonel alanda başarılı iş sonuçlarına imza atmış, küresel bir lojistik şirket olma vizyonuna yönelik çok önemli yatırımları hedefleri ile uyumlu bir şekilde hayata geçirmiş bulunmaktadır.” Sertaç Yıldız 2016 hedefleri ile ilgili de şu bilgileri paylaştı; “En genel anlamıyla 2016 yılında ki hedeflerimiz; lojistik sektöründe yaşanılan sıkıntıların bize yansımalarını azaltmak için almış olduğumuz stratejik kararların uygulanması aynı zamanda müşteriyi tanımak, müşteri ihtiyaçlarını anlamak, ona uygun hizmetler ve ürünler geliştirmektir. Bu bağlamda müşterilerle karşılıklı, uzun vadeli bir değer ilişkisi yaratmak için, müşteriler ile gerçekleştirilen ilişkilerin etkin biçimde yönetilmesi ve sürdürülebilir büyümenin tesis edilmesi yine şirketimizin amaçlarının başında yer alıyor.”

Kaynak: Transmedya

 

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr