Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DÜNYA GÜMRÜK ÖRGÜTÜNDEN DHL EXPRESS TÜRKİYEYE ÖDÜL

DÜNYA GÜMRÜK ÖRGÜTÜNDEN DHL EXPRESS TÜRKİYEYE ÖDÜL

DÜNYA GÜMRÜK ÖRGÜTÜNDEN DHL EXPRESS TÜRKİYEYE ÖDÜL08.02.2016DHL Express Türkiye’nin “Mikro İhracat” uygulaması Dünya Gümrük Örgütü tarafından Gümrük Süreçlerinde Dijitalleşme Özel Liyakat Ödülü’ne layık görüldü.

Dünya Gümrük Örgütünce (DGÖ) başlatılan 26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlamaları çerçevesinde, 2016 yılı için tema "Dijital Gümrükler" olarak belirlendi. Düzenlenen etkinlikte Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, ülkemizde bu alanda katkıda bulunan gümrük, kamu ve özel sektör temsilcilerini girişim ve çabalarından dolayı DGÖ Liyakat Sertifikalarıyla ödüllendirdi. Bu çerçevede Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik ve Hizmet Üretenleri Derneği’nin (UTİKAD) aday gösterdiği DHL Express Türkiye de mikro ihracat uygulaması ile hayata geçirdiği gümrük süreçlerindeki dijitalleşme ile Özel Liyakat Ödülüne layık görüldü. Dünya Gümrük Günü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ödül töreninde DHL Express Türkiye Operasyon Direktörü Mustafa Tonguç, Gümrük Süreçlerinde Dijitalleşme Özel Liyakat Ödülü’nü Gürcistan Maliye Bakanı Nodar Khaduri’den aldı.

DHL Express Türkiye Operasyon Direktörü Mustafa Tonguç konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Mikro ihracat son yıllarda ciddi artış gösteriyor. 2012–2015 yılları arasında mikro ihracat yapan firmaların sayısı yüzde 75, gönderi adedi ise yüzde 330 arttı. Türkiye'de özellikle KOBİ'ler küçük ihracatlar için gümrük işlemlerini basitleştiren mikro ihracat uygulamasına büyük ilgi gösteriyor. 2013 yılında yaklaşık 18.400, 2014 yılında 30.000 ve 2015 yıllında ise 68.000 adet gönderinin ihracatı basitleştirilmiş usulde mikro ihracat uygulaması üzerinden gerçekleşti. Gümrük ve Ticaret bakanlığının uluslararası hızlı kargo ile ilgili öncü vizyonu ve dijitalleşmeye önem vermesi bizi gururlandırıyor, zira mikro ihracat Türkiye’nin toplam ihracatına giderek daha çok katkı sağlıyor.

DHL Express Türkiye de bu teknolojilere gereken yatırımları yaparak müşterilerinin bu alanda kolaylıkla iş yapabilmelerini sağlamayı amaçlıyor. 150 kg ve 7.500 Euro değeri geçmeyen ihracat işlemleri, Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB) ile kolayca yapılabiliyor. Bu sayede özellikle Avrupa ülkelerine ihracat yapmak neredeyse Türkiye içinde iş yapmak kadar kolay hale geldi. Mikro ihracat sayesinde ihracat yapan firmaların işleri basitleşirken ihracat maliyetleri düşüyor.”

Kaynak: Lojiport

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr