Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DEMİRYOLLARININ GELECEĞİ MASAYA YATIRILIYOR

DEMİRYOLLARININ GELECEĞİ MASAYA YATIRILIYOR

DEMİRYOLLARININ GELECEĞİ MASAYA YATIRILIYOR08.02.2016

İstanbul Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde bir araya gelen UTİKAD (Uluslararası Taşımacılıkve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği) ve İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu demiryollarından serbestleşmenin önünü açan düzenlemeyi değerlendirecek.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin’in de açılış konuşmacısı olarak katılacağı panel; 10 Şubat 2016 Çarşamba günü İTO Meclis Salonu’nda gerçekleşecek.

Demiryollarının serbestleşmesinin önünü açacak düzenlemeler sektörün önde gelen temsilcileri, hukukçular, akademisyenler ile kamu görevlilerini bir araya getiriyor. Demiryollarının serbestleşmesinin hukuki açıdan değerlendirileceği panel, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Orduhan, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin ve İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Egemen Gürsel Ankaralı’nın açılış konuşmaları ile başlayacak.

Türk Ticaret Kanununu hazırlayan komisyonun üyelerinden Prof. Dr. Kerim ATAMER’in, ‘Demiryoluyla Taşımalara Uygulanacak Hükümler ve Reform İhtiyacı’ konulu bir sunumla katılacağı panelde, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İbrahim Yiğit ile TCDD İnsan Kaynakları Daire Başkanı Adem Kayış da yer alacak.

“Demiryolunun Geleceği” başlığı altında düzenlenecek panelde, serbestleşme sonrası demiryolu taşımacılığında tarafların sorumlulukları,  demiryoluyla taşımalara uygulanacak hükümler ve reform ihtiyacı,  demiryolunun serbestleştirilmesi sürecinde firmaların yetkilendirilmesi, demiryolu altyapı hizmet sağlayıcıları, işletmecileri, özel sektör firmaları ve rekabet hukuku açısından etkileri ele alınacaktır.

"Demiryolunun Geleceği" konulu panel programı için tıklayınız.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr