Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / BAKAN TÜFENKCİ: İŞ DÜNYASININ ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN KIRTASİYE VE BÜROKRASİYİ AZALTACAĞIZ

BAKAN TÜFENKCİ: İŞ DÜNYASININ ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN KIRTASİYE VE BÜROKRASİYİ AZALTACAĞIZ

BAKAN TÜFENKCİ: İŞ DÜNYASININ ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN KIRTASİYE VE BÜROKRASİYİ AZALTACAĞIZ04.02.2016

Bakan Tüfenkci: “İş dünyasının önünü açmak için kırtasiye ve bürokrasiyi azaltacağız.”

Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent  Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni'ne katıldı.

Bakanlık olarak kırtasiyeciliğin önüne geçmek ve bürokrasiyi azaltmak adına mücadele ettiklerini vurgulayan Bakan Tüfenkci, ticarette itibar ve itimadın önemine vurgu yaparak  iş dünyasının ihracatını ve gelişimini daha hızlı gerçekleştirmek için istediklerini söyledi. Bakan Tüfenkci yaptığı konuşmada ayrıca ahilik sisteminde üretimin belirli koşullara tabi tutulduğunu, bunlara uymayanların ise ticaret yapamadığını anlattı.

“HDP, 1 Kasım seçimlerinden önce 'Türkiye partisi' iddiasıyla yola çıktı. Geldiği nokta itibarıyla bölge partisi bile olamadı. Çünkü siyaset üretmiyor"

Bakan Tüfenkci, HDP'nin 1 Kasım seçimlerinden önce 'Türkiye partisi' olma iddiasıyla yola çıktığını belirterek, "Geldiği nokta itibarıyla bölge partisi bile olamadı. Çünkü siyaset üretmiyor. Terörü zaten şu andan itibaren kınamasını beklemiyoruz da. Onu kınayacak ne yürek var, ne de öyle bir görev verilmediği sürece ağızlarından bir söz çıkacağına inanıyoruz" dedi.

"Milletin efendileri değil, hizmetkarı" olduklarını dile getiren Tüfenkci, bu kapsamda oda ve borsalardan da vatandaş odaklı hizmet üretmelerini beklediklerini kaydetti.

"Terörle mücadele en üst seviyede"

Bakan Tüfenkci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörle mücadelenin en üst seviyeye çıktığı dönemlerin yaşandığına dikkati çekerek, Bakanlık görevine geldikten sonra terörden etkilenen iş adamlarına sahip çıkma, dertlerini paylaşma adına bu çatılar altında bir araya geldiklerini anlattı.

Bölgedeki meselenin Kürt değil, "taşeronluk" meselesi olduğunun altını çizen Tüfenkci, şöyle devam etti: "Bizim Rusya'yla hafif kriz yaşamamızla, hemen o taşeron örgüte görev verdiler. Ne yaptılar? Gel Rusya'ya, yeni emirlerle git Türkiye'ye... Biz Suriye'de Esed'le sıkıntılar yaşadık, taşeron örgüt PYD üzerinden devreye girdi. Kimin için girdi, nereye girdi, nereyi yangın yerine çevirdi? Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu yangın yerine çevirdi.

Açmış olduğu çukurlarla, kurulan gönül köprülerini yıkmaya çalıştı. Benim esnafımın, benim tüccarımın dükkanının kepenklerini indirdi, evlerinden barklarından zorla çıkarmaya çalıştı. Biz hükümet olarak, millet olarak sahip çıkmak zorundayız. Asla ve asla o taşeron örgütlere yaptığı zulmün yanına kalmasına müsaade etmeyeceğiz."

Bakan Tüfenkci, HDP'nin 1 Kasım seçimlerinden önce 'Türkiye partisi' olma iddiasıyla yola çıktığını ifade ederek, "Ama maalesef geldiğini nokta itibarıyla bölge partisi bile olamadı. Çünkü siyaset üretmiyor. Terörü zaten şu andan itibaren kınamasını beklemiyoruz. (Onlarda) Onu kınayacak ne yürek var, ne de öyle bir görev verilmediği sürece ağızlarından bir söz çıkacağına inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci ve Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların yöneticilerine sertifikalarını vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr