Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARKAS LİNE VE HAPAG-LLOYD’DAN YENİ İŞBİRLİĞİ

ARKAS LİNE VE HAPAG-LLOYD’DAN YENİ İŞBİRLİĞİ

ARKAS LİNE VE HAPAG-LLOYD’DAN YENİ İŞBİRLİĞİ26.01.2016

Arkas Line, Hapag-Lloyd ile slot anlasması yaparak Kuzey Avrupa’dan Batı Afrika’ya yapılan servislerde birlikte yer almaya başladı.

Arkas Line, Hapag-Lloyd ile yapılan slot değişimi anlaşması doğrultusunda 1 Aralık 2015 tarihinden itibaren Kuzey Avrupa’dan Batı Afrika’ya haftalık servis başlattı. Bu işbirliği ile Arkas Line Kuzey Avrupa için ilk konteyner servisini de başlatmış oldu. Anlaşma kapsamında iki şirketin servisleri; Arkas Line’ın Akdeniz’den yola çıkan Batı Afrika Servisi (WAS) ile Hapag-Lloyd’un Kuzey Avrupa’dan yola çıkan Avrupa Afrika Servisi (Europe Africa Service EAS) gemileri servisi yürütecek. Arkas Line bu işbirliği ile Batı Afrika’ya verdiği servislerde rota çeşitliliği yaratıyor. Servis Antwerp- Hamburg-Algeciras-Dakar-Tema-Abidjan-Antwerp rotasını izliyor. Bu işbirliği neticesinde Akdeniz limanlarından Batı Afrika limanlarına Algeciras aktarmalı her iki servis ile Arkas Line yük taşıması yapacak, özellikle Abidjan limanına Akdeniz’den transit süreler 11 gün kısalacak. Kuzey Avrupa limanlarından Batı Afrika limanlarına taşınan yüklere ilave olarak da Algeciras aktarmalı olarak Kuzey Avrupa limanlarından Casablanca ve Doğu Akdeniz limanlarına yük taşınabilecek.

ARKAS LINE’DAN DOĞU AKDENİZ’E İLAVE SERVİS

Karadeniz, Akdeniz ve Batı Afrika limanları arasında düzenli hat tasımacılığı yapan Arkas Line, taleplerdeki artışı karşılamak üzere servis sayısını artırmaya devam ediyor. Arkas Line, Mersin’den Doğu Akdeniz’e haftalık bir servis daha başlatarak servis sayısını artırdı. M/V Nicolas A gemisi ile yapılan Doğu Akdeniz Servisi/East Med Shuttle (EMS), Mersin-Beyrut-Port Said/Batıİskenderiye Old Port-Mersin rotasında yük taşıyor. Arkas Line, ticaretin var olduğu ve geliştiği her noktaya düzenli servis koyarak yeni pazarlara girip müşterilerinin taşıma ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr