Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ALIŞAN ALTERNATİF TAŞIMA MODELLERİNE YOĞUNLAŞACAK

ALIŞAN ALTERNATİF TAŞIMA MODELLERİNE YOĞUNLAŞACAK

ALIŞAN ALTERNATİF TAŞIMA MODELLERİNE YOĞUNLAŞACAK22.01.2016Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, 2015’te önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hem müşterilerine kapsamlı ve verimli hizmet sunmak hem de hizmet kalitelerini daha da arttırmak için kiralama modeli ile 30 adet Tırsan Perdeli Maxima semi-treyler yatırımı gerçekleştirdiklerinin altını çizen Alışan, ayrıca Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde devreye aldıkları 15.000 palet kapasiteli yeni depo tesisiyle, toplam 200.000 palet depolama kapasitesine ulaştıklarını söyledi. 2015’te yurtiçi dağıtım operasyonlarına yönelik de önemli adımlar attıklarını söyleyen Alışan, şunları aktardı: “Kalite yönetim sistemlerini tam bir şekilde uygulayarak sağladığımız dağıtım operasyonları ile müşterilerimizin ürünlerinin eksiksiz ve sağlam olarak doğru zamanda, doğru adreste olmasını amaçlayan bir firmayız. Bu noktada Temmuz 2015 tarihi itibariyle yurtiçi nakliye alanındaki dağıtım hizmetlerimize Konya’da açtığımız yeni operasyon merkezini de ekledik. Böylelikle Marmara, Trakya, Ege Bölgesi ve Çukurova Bölgesi’nden sonra Konya ve bölgesini kapsayan yeni yatırımımız ile tüm İç Anadolu Bölgesi’de olmayı hedefliyoruz. Bu bölgede geçen sene hizmete soktuğumuz yurtiçi nakliye operasyon merkezimizin yanısıra  2016’da açacağımız yeni tesislerimiz için de  hazırlıklarımız son hızla devam ediyor. İç Anadolu Bölgesi bizim için çok önemli. Bu bölgede konumlanış bir çok büyük ve modern sanayi kuruluşunun en yakın partneri olarak bulunmak, lojistik alanındaki birikimlerimizle bölge ekonomisine değer katmak arzusundayız.” 

Son yıllarda en az %20 seviyesinde bir büyüme trendi oluşturduklarını ve 2015’i de böyle bir büyümeyle kapatacaklarının altını çizen Alışan, “2016 yılında da sektördeki etkinliğimizi arttıran, hizmet kabiliyetimizi geliştiren modernizasyon ve verimlilik odaklı projeler üzerinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Projelerin sonuçlarına bağlı olarak yatırım planlarımızı şekillendireceğiz. Alternatif taşıma modları, yeni depo yatırımları ve bölgesel büyüme stratejileri bu projeler arasında sayılabilir. Zaten 2016 yılına Konya’da büyük ve komplike bir yatırım ile giriyoruz. Son yıllarda en az %20 seviyelerinde bir büyüme trendi oluşturduk. 2016 yılı içerisinde de yine aşağı yukarı bu büyüme trendini devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Lojistik sektörüne ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Alışan şunları aktardı: “Hepimizin bildiği üzere dünya intermodel taşımacılığa döndü. İçinde bulunduğumuz çevreye karşı her birimizin bir sorumluluğumuz var. Dolayısıyla daha çevreci modlarla, daha sürdürülebilir bir hizmet sağlama mecburiyetindeyiz. 2016 ve gelecek yıllarda da bu gibi noktaların lojistikte yeni trendler olarak ön plana çıktığını belirtebiliriz.” vsiye verebilen ve onları yönlendirebilen ticari hat uzmanlarına sahiptir.”

Kaynak: Lojistik Hattı

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr