Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / MEHMET ŞİMŞEK: ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI ÜZERİNE ÇALIŞACAĞIZ

MEHMET ŞİMŞEK: ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI ÜZERİNE ÇALIŞACAĞIZ

MEHMET ŞİMŞEK: ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI ÜZERİNE ÇALIŞACAĞIZ12.01.2016
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorunlu trafik sigortası primlerindeki artışa ilişkin, "Kasko ile zorunlu trafik sigortası birleştirilebilir mi veya kasko yapana zorunlu trafik sigortası yükümlülüğü kaldırılabilir mi, bu hususu çalışacağız" dedi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program'ın (2016-2018) açıklandığı toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"ZORUNLU TRAFİK SİGORTALARI KONUSUNU ÇALIŞACAĞIZ"

Zorunlu trafik sigortasına ilişkin soruya yönelik olarak Şimşek, geçmişte hasarı olan araç sahiplerinin trafik primlerinde yüksek bir artışın söz konusu olduğunu ifade etti. İkinci olarak bedeni hasarların tahmini konusunda belirsizlikler bulunduğuna işaret eden Şimşek, bunun da prim artışlarındaki diğer önemli bir faktör olduğunu söyledi. Şimşek, "Kasko ile zorunlu trafik sigortası birleştirilebilir mi veya kasko yapana zorunlu trafik sigortası yükümlülüğü kaldırılabilir mi, bu konu, bunlar yapısal bir çerçevede Hazine Müsteşarlığı tarafından çalışılır, biz de bu konulara bakarız. Dolayısıyla bu hususu çalışacağız diyelim bu aşamada" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr