Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / MARS LOGİSTİCS, AVRUPA TREN AĞINI GENİŞLETİYOR

MARS LOGİSTİCS, AVRUPA TREN AĞINI GENİŞLETİYOR

MARS LOGİSTİCS, AVRUPA TREN AĞINI GENİŞLETİYOR 12.01.2016
2015’te filo yatırımı ve büyüyen pazardaki etkinliğini artırmaya yönelik adımlar atan Mars Logistics, yılı 675 milyon lira ciro ile kapattı. 2016 yılında yüzde 12 büyüme hedefi koyan firma, Lüksemburg’daki intermodal taşımacılık yapılanmasının bir benzerini Doğu Avrupa’da başka bir lokasyonda hayata geçirmeyi hedefliyor.

Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, lojistik sektörünün son yıllarda hızlı bir büyüme gösterdiğini ancak 2015’te bu büyümenin yüzde 5 olarak gerçekleşeceğinin beklendiğini söylüyor. “Döviz kurlarındaki dalgalanmaların, belirsiz siyasi süreçlerin ve ülkeler arasındaki gerilimlerin sektörü olumsuz etkilediğini söyleyebiliriz” diyen Tulgar, şunları söylüyor:

“2015 yılına özel olmamak kaydıyla uzun zamandır “yeşil lojistik” kavramının giderek daha fazla önem kazandığını ve sektör için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Tüm dünyada olduğu gibi artık Türkiye’deki nihai tüketiciler de satın aldıkları malların ya da aldıkları hizmetlerin çevreye dost olmasını talep ediyor. Bu da tüm firmaları bu konuda hassas olmaya zorluyor. Bu süreç lojistik sektörüne de intikal etti. Çevre dostu lojistik hizmet vermek hem müşteriler açısından tercih sebebi olmanızı sağlıyor hem de prestijli bir şirket profili çiziyor. Bunun yanında özellikle Yeşil Lojistiğe verdiği destek açısından tırların trenle taşınması olan multimodal taşımacılık giderek daha fazla önem kazanacaktır.” Mars Logistics olarak 2015 yılında filolarını büyüttüklerini ve büyüyen pazarlardaki etkinliklerine artırdıklarını anlatan Tulgar, Mars Logistics ile ilgili şu rakamları paylaşıyor: “2015 ilk çeyreğinde 16 milyon euroyu bulan yatırım ile filomuza 200 çekici ekledik. Bu yatırım ile Intermodal taşımacılığımızı haftanın 6 günü gidiş dönüş hizmet verecek şekilde arttırdık. Yine yıl içerisinde İstanbul Anadolu Yakası Tuzla ve Kocaeli Şekerpınar’da olmak üzere 2 yeni depo açtık. Bu iki yeni lojistik merkezi ile toplam 100 bin 800 metrekarelik depolama alanına ulaştık. İkinci Sürdürebilirlik Raporu’muzu GRI A+ seviyede yazarak, Türkiye’de bu seviyede rapor yayınlayan ilk 10 şirketten biri olduk. 2014 yılına ilişkin faaliyetlerimizden doğan karbon ayak izi ölçüm raporuna göre sefer başına karbondioksit salınımında önceki yıla oranla yüzde 36,19’luk bir azalma ile yılda 385 bin 166 adet ağacı kurtararak çevreyi koruyan lojistik firması misyonunu arttırarak sürdürdük. 2015’in son çeyreğinde ise karayolunda daha önce komple seferler ile hizmet verdiğimiz Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bosna Hersek pazarlarına, direkt parsiyel seferler de düzenlemeye başladık. 2015 yılında yüzde 12’lik bir büyüme hedeflemiştik. Yılı planladığımız büyüme oranıyla yaklaşık 675 milyon TL ciro ile kapatacağız.”

“2016 yılında lojistik sektörünün her zaman olduğu gibi ülke ekonomisinin büyüme oranının biraz üzerinde büyüme göstereceğini düşünüyoruz. Bu oranın yaklaşık yüzde 5 olacağını söyleyebiliriz” diyen Ali Tulgar, kendilerinin 2016 yılı hedeflerini de açıklıyor: “2016 yılı için ise yine yüzde 12’lik bir büyüme hedefledik. Yıl içerisinde Lüksemburg’daki intermodal taşımacılık yapılanmamızın bir benzerini Doğu Avrupa’da başka bir lokasyonda hayata geçirmeyi hedefliyoruz. İhtiyaçlarımız doğrultusunda filo ve depo yatırımlarımızı da sürdüreceğiz. 2016 yılının dördüncü çeyreğinde ise Hadımköy’de yeni lojistik merkezimize taşınacağız.”

Kaynak: Trans Medya
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr