106 tonluk ilk parti, DHL Global Forwarding’in bu operasyon için özel olarak tasarladığı sistem sayesinde havayolu ile iki gün içinde Çin’den İstanbul’daki inşaat sahasına ulaştırıldı.
Temelleri 2013 yılında atılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşaatında gelinen son aşamada, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayacak köprü bağlantı kablolarının ilk partisi Türkiye’ye ulaştı.
Güney Kore’de tasarlanan ve Çin’de üretilen köprü bağlantı kabloları, köprü inşaatında iki yakayı birbirine bağlayacak olan son tabliyeleri taşıyacak.
Hava, deniz ve karayolu taşımacılığının dünya lideri DHL, özel olarak geliştirdiği yenilikçi çözümle, dünyanın en büyük kargo uçaklarından Antonov AN 124-100 ile bu kargoyu Türkiye’ye ulaştırmaya başladı.
Hava taşımacılığında imkansızı başardılar
DHL Global Forwarding ve Antonov mühendisleri, ortaklaşa yürüttükleri çalışmayla, her bir partisi 106’şar tonluk bu dev kargonun havayolu ile taşınmasını mümkün hale getirdi. Uçak mühendisliği ve lojistik uzmanlığının uyumlu çalışması sonucunda özel olarak tasarlanan ve dev bir kafesi andıran bu ambalajlama sistemi, kargonun ağırlığının uçağın içinde eşit bir şekilde dağılmasını sağladı. Böylece sevkiyat, uçuş güvenliği birinci öncelik olarak korunarak başarılı bir şekilde tamamlandı.
İlk sorti için 10 Aralık'ta Çin'in Guangzhou kentinden yola çıkan AN 124-100 tipi uçak, Hindistan ve Türkmenistan'da birer mola vererek 12 Aralık Cumartesi akşamı Çorlu Havalimanı'na iniş yaptı. Yaklaşık 3 saat süren bir çalışmayla uçaktan indirilen kargo, DHL Global Forwarding araçlarıyla karayolu üzerinden inşaat bölgesine ulaştırıldı.
ulgar_canak.jpgDHL Global Forwarding Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Ulgar Çanak, "Çin ofisimizle birlikte 1.5 aylık titiz bir çalışmanın sonucunda, uçak içerisinde taşıma maliyetini üç kat azaltan özel bir depolama yöntemi oluşturduk ve böylece hem ekonomik, hem de hızlı bir çözüm bulmuş olduk. Malzemelerin kapıdan kapıya taşınmasında olduğu gibi bir butik hizmet anlayışıyla çalıştık ve taşıma süresinin uzamasına yol açabilecek tüm riskleri iyi analiz ederek bu çalışmayı başarıya ulaştırdık" dedi.
Türk inşaat firmaları ve bu firmaların Türkiye ve yurtdışındaki projeleri, DHL Global Forwarding’in 2015 yılında stratejik olarak önem verdiği sektörlerden birini teşkil ediyor. Bu operasyonun Türkiye’deki mega projelerden biri için gerçekleştirilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Çanak, 3. Köprü projesi sona doğru yaklaşırken bu malzemelerin teslimatının kritik öneme sahip olduğunun altını çizdi.
Tasarlanan özel ambalajlama sistemiyle gerçekleşmesi planlanan uçuşlar sonrasında toplamda yaklaşık 350 tonu bulan bağlantı kablolarının tamamı İstanbul'a ulaşmış olacak ve Avrupa ile Asya, üçüncü kez kavuşmaya hazır hale gelecek.
Deutsche Post şirketler grubuna ait olan DHL Global Forwarding, Türkiye’de 12 ofiste 400’ü aşkın çalışanı ile uluslararası taşımacılık alanında hizmet veriyor. Konteyner, proje kargo, depolama ve gümrükleme alanında da hizmet sunan DHL Global Forwarding, sunduğu katma değerli lojistik servislerle dünya lideri konumunda bulunuyor.
Kaynak: Lojiport