Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / TÜRKİYE-AZERBAYCAN KUKK TOPLANTISI YAPILDI

TÜRKİYE-AZERBAYCAN KUKK TOPLANTISI YAPILDI

TÜRKİYE-AZERBAYCAN KUKK TOPLANTISI YAPILDI10.12.2015
Türkiye-Azerbaycan Kara Ulaştırması Karma Komisyon toplantısı, 08-09 Aralık tarihlerinde Ankara’da yapıldı.

Toplantıda, her iki ülke arasında yapılan taşımalarda karşılaşılan sorunlar gündeme getirildi. Karayolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz Başkanlığındaki Türk Heyeti, geçiş ücretlerinin yüksekliği, sınır geçiş noktalarındaki çalışma saatleri, Kırmızı Köprü ve Balaçan Sınır Kapılarında uzun süreli beklemeler, ağır tonajlı ve gabari dışı taşımalar ile ADR kapsamındaki taşımalarda yaşanan sorunları aktararak, yaşanan sorunların çözümü için Azeri heyetinden destek verilmesini talep etmiştir. Azerbaycan Heyeti ise belirtilen hususlar ile ilgili olarak yetkili kurumlara bilgi verileceğini ve gelişmeleri Türkiye ile paylaşacaklarını ifade etmişlerdir.

Türk heyeti toplantı sırasında Hazar geçişlerinde alınan ücretlerde Azerbaycan tarafının yapmış olduğu indirim için teşekkürlerini iletirken, iki ülke arasındaki taşımacılığın daha da geliştirilmesi için işbirliği içerisinde hareket edilmesi gerektiğinin önemine de vurgu yapıldı.

UTİKAD’ı temsilen Genel Müdür Yardımcısı Özkay Özen’in katıldığı toplantıda alınan kararlar doğrultusunda 2016 yılı kesin geçiş belgesi kotaları aşağıdaki şekilde belirlendi.

-    35.000 Adet İkili / Transit Geçiş Belgesi
-    2.000 Adet 3. Ülke Geçiş Belgesi
-    300 Adet Türkiye Limanlarından Azeri Plakalı Araçlara Taşıma İzni Veren Geçiş Belgesi,

Rusya ile yaşanan gelişmeler sonrasında yapılan bu önemli toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, Orta Asya Ülkelerine taşıma yapan Türk plakalı araçların Rusya yerine Hazar Transit Güzergahı üzerinden yapacakları taşımalarda artış yaşanması bekleniyor.

Toplantı Protokolü İçin Tıklayınız.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr