Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI’NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI’NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI’NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ01.12.2015
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 64. Hükümet'te Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak yer alan Bülent Tüfenkci, görevi Cenap Aşcı'dan devraldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının toplantı salonunda gerçekleştirilen devir teslim töreninde konuşan Aşcı, 7 Haziran seçimleri sonrasında hükümet kurulamaması sebebiyle geçici bir bakanlar kurulunun oluştuğunu, kendisinin de bu bakanlar kurulunda bakanlık görevine nail olduğunu söyledi.

Müfettiş yardımcısı olarak göreve başladığı teşkilatta 3 ay da olsa bakan olarak hizmet etme şerefine eriştiğini dile getiren Aşcı, "Bu şerefi bana nasip eden Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza teşekkürlerimi bir kez daha iletmek istiyorum" dedi.

Törenin yapıldığı salonda heyecanlı bir Malatyalı grubu gördüğünü belirten Aşcı, Tüfenkci'ye "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci de sözlerine kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ederek başladı. Kendisine verilen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağını ifade eden Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanlığında daha önce görev alan bakanlar ile kritik bir dönemde görev yapan Aşcı'ya da teşekkür etti.

Tüfenkci, "Bundan sonra inşallah hükümetimizin belirlediği hedefler doğrultusunda gerek ticaretin, gerekse gümrüklerin daha kolay ve hızlı şekilde görev ifa etmesi için elimizden gelen gayretleri göstereceğiz. Hükümetimizin belirlediği hedefler doğrultusunda durmadan gece gündüz çalışarak bu hedefleri tutturacağız ve milletimize vermiş olduğumuz sözü yerine getireceğiz. Cenab-ı Allah'tan dileğimiz, bu bir imtihandır, bu imtihandan yüzümüzün akı ile çıkan insanlardan eylesin" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Aşcı, Bakan Tüfenkci'ye çiçek takdim ederken, Tüfenkci de Aşcı'ya çini bir tabak hediye etti. Törene, AK Parti Malatya milletvekilleri, partinin Malatya İl Başkanlığı mensupları ile çok sayıda Bakanlık çalışanı katıldı.

Kaynak: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr