Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD, 9’UNCUSU DÜZENLENEN LOGİTRANS FUARI’NA KATILDI

UTİKAD, 9’UNCUSU DÜZENLENEN LOGİTRANS FUARI’NA KATILDI

UTİKAD, 9’UNCUSU DÜZENLENEN LOGİTRANS FUARI’NA KATILDI26.11.2015
Türkiye’nin lojistik fuarı Logitrans, 9’uncu kez İstanbul Fuar Merkezi’nde 22 ülkeden 200’e yakın katılımcıyı bir araya getirdi. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin de açılış töreninde bir konuşma yaptı.

Taşımacılık ve lojistik sektörünün bir araya getiren 9’uncu Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı açılış töreni; Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakan Müsteşarı Rainer Bomba, Bahçeşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, UND Başkanı Çetin Nuhoğlu ile EKO MMI Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, dünyanın dört bir yanından gelen lojistik sektörünün kilit oyuncularına, Türk lojistik sektörünün ulaştığı noktayı anlattı.

Erkeskin: Türkiye Artık Kendi Gücünü Keşfetti

Sanayi ve ticaretin büyümesi için en önemli desteğin lojistik sektöründen beklendiğini ifade eden Erkeskin şöyle konuştu;

“Lojistik sektörünün kendinden beklenen bu faydayı sağlayabilmesi için öncelikle çok büyük alt yapı yatırımlarına ihtiyacı var. Türkiye son yıllarda bu farkındalığı sağladı. Türkiye’nin yatırım konusunda bölgesinde ve hatta neredeyse dünyada en cesur ve kapsamlı alt yapı yatırımları ile lider konumda olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle 2000’li yıllardan itibaren ülkemizde siyasi istikrar ve yatırımların güçlendirilmesi ile çok önemli alt yapı projelerine imzalar atıldı. Kamu ve özel sektörün birlikte ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliği içinde çalışmasıyla Türkiye kendi gücünü keşfetti” dedi.

UTİKAD Başkanı Erkeskin, EKO Fuarcılık yetkililerine de her yıl dünyanın dört bir yanından sektör temsilcilerini İstanbul’da buluşturan böyle bir fuara ev sahipliği yaptığı için teşekkür etti.

Atlas Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu

Her yıl Logitrans Fuarı sırasında kazananların açıklandığı ve bu yıl 6. kez düzenlenen Atlas Lojistik Ödülleri Yarışması’nda da ödüller sahiplerini buldu.

Erkeskin, Uluslararası Lojistik İşletmecileri kategorisinde “Atlas’ı almaya hak kazanan EKOL Lojistik’e ve Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri dalında Atlas’ı almaya hak kazanan Omsan Lojistik’e yetkililerine ödüllerini takdim etti.

UTİKAD, standıyla Logitrans Fuarı’ndaydı

22 ülkeden 200’e yakın firmanın yer aldığı fuarda UTİKAD da standıyla yer aldı. 3 gün süren fuar boyunca UTİKAD da çok sayıda yerli ve yabancı firma yetkilisi, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, lojistik akademisyenleri ve öğrencilerinin yanında UTİKAD üyesi firmaların çalışanları ile buluştu.

UTİKAD standının ziyaretçilerine, derneğin sektöre yönelik çalışmalarına ilişkin bilgiler aktarırken, dernek tarafından organize edilen eğitim programları ve sektöre yönelik kitaplar da tanıtıldı.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr