Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / GEFCO, TÜRKİYE’Yİ NİJERYA’YA BAĞLIYOR

GEFCO, TÜRKİYE’Yİ NİJERYA’YA BAĞLIYOR

GEFCO, TÜRKİYE’Yİ NİJERYA’YA BAĞLIYOR24.11.2015
GEFCO, Türkiye’den Nijerya’ya uzanan mobil beton santrali yüklemesi ile gabari dışı taşımacılıktaki pozisyonunu güçlendiriyor.

Standart taşıma yöntemleri ile mümkün olmayan ağır nakliyeleri, özel ekipmanlar ve uzman ekipler ile taşınmasına olanak sağlayan gabari dışı yük taşımacılığı dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her geçen gün önem kazanıyor. Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) başkanlığında yürütülen Özel Yükler Çalışma Grubu da bunun bir göstergesi. Enerji ve inşaat yatırımlarına yönelik taşımacılıkta kritik öneme sahip gabari dışı yükleme Türkiye’deki nakliye sektörünün 10%’undan fazlasını oluşturuyor. Çalışma Grubu tarafından yapılan çalışmalar sonrasında giderilecek mevzuat eksikliği ile gabari dışı yüklemenin sektör içindeki payının artırılması hedefleniyor. GEFCO Türkiye, Avrupa, Baltık Ülkeleri, Rusya, Birleşik Devletler Topluluğu ve Orta Doğu ülkelerine yapılan gabari dışı yüklemelerde sunduğu hizmet ile Türkiye’deki taşımacılık sektörüne de katkıda bulunuyor.

GEFCO İSTANBUL’U NİJERYA’YA BAĞLIYOR

GEFCO’nun İstanbul’dan Nijerya’ya uzanan yeni projesi ile İzmit Auto Port’tan yüklenen mobil beton santrali Nijerya Tincan Island’ta teslim ediliyor. Toplam 33 ton ağırlığında tek parça olan malzemenin yüklenmesi ve boşaltılması sırasında ürün özelliklerini dikkate alan GEFCO Türkiye, yerel ve uluslararası yönetmelikleri, gümrük kısıtlarını, çevresel etki ve risk faktörlerini nakliye öncesinde değerlendirerek sıfır risk hedefiyle nakliye sürecini proje lojistiği ile yönetiyor.

Projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan GEFCO Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Zafer ÖZKÖK, “Gabari dışı yük taşımaları ve proje lojistiğinde doğru süreç yönetimi ve güvenilirlik hayati önem taşıyor.  Nijerya’daki bu önemli projenin hem bizler hem de iş ortaklarımız için değer yaratacak, uzun soluklu bir proje olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Gabari dışı yüklemelerde güvenilir çözümler sunan GEFCO Türkiye, uzmanlık gerektiren yüklemelerde; yükleme planı, karayolu/tren yolu kontrolü, gerekli izin tedariği gibi birçok önemli alanda hizmet sunuyor. GEFCO, yerel uzmanlık ve uluslararası ağı ile beraber, paydaşlarına tek bir noktadan hizmet vererek fark yaratıyor.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr