Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / EKOL, AVRUPA’NIN EN İYİSİ SEÇİLDİ

EKOL, AVRUPA’NIN EN İYİSİ SEÇİLDİ

EKOL, AVRUPA’NIN EN İYİSİ SEÇİLDİ10.11.2015
Türkiye’nin en beğenilen lojistik şirketi unvanının yanı sıra Ekol; Avrupa’nın da en iyi lojistik şirketi seçildi.

Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da sürdürülebilir başarı hedefleyerek yatırımlarına hız kazandıran Ekol, bulunduğu ülke sayısını artırmak üzere çalışmalarına devam ediyor. Hali hazırda 11 Avrupa ülkesinde hizmet verirken, önümüzdeki aylarda Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve İran’da yatırım planlanıyor. Ekol’ün çevreci taşımacılık modeli olan Intermodal’e son yatırımı Sete – Paris arası eklenen tren hattı ise Ekim ayı sonunda devreye alındı.  

2011 yılından bu yana Avrupa yatırımlarına hız kazandıran Ekol; Almanya, İtalya, Romanya, Fransa, Bosna, Yunanistan, Ukrayna, Macaristan, İspanya, Polonya ve Bulgaristan ardından şimdi de Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve İran’da kendi tesis ve filosu ile hizmet vermek için hazırlık yapıyor.

Son dönemde gerçekleştirilen yatırımlara ilişkin Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul şu açıklamada bulundu: “Ülkemizin en beğenilen şirketiyiz, Avrupa’da da ilk tercih edilen lojistik şirketi olma hedefiyle çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Avrupa’da ağımızı genişletmek için; Çek Cumhuriyeti, Slovakya, ve İran’da da Ekol olarak varlık göstermeye yönelik çalışmalarımıza hız kazandırdık. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde hizmete girmeyi planlıyoruz. Öte yandan; 2008 yılında temellerini attığımız, çevreci taşımacılık modelimiz Intermodal’in de ağını yeni tren hatları ile genişletmeye devam ediyoruz. İlk olarak Ekim ayı sonunda Sete – Paris arasında haftada bir karşılıklı sefere başladık. Bir sonraki hedefimiz ise; Sete – Calais arasında tren seferleri gerçekleştirmek ve Calais’den İngiltere’nin en kuzeyine kadar tren seferimizi uzatmak. Almanya – Romanya arası tren seferi üzerinde de çalışıyoruz.”

Avrupa’daki varlığına büyük önem veren Ekol, 28 – 30 Ekim 2015 tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde 32’incisi gerçekleştirilen BVL Uluslararası Tedarik Zinciri Konferansı’na ikinci kez katıldı. Sektör oyuncularını bir araya getiren bu konferansta Ekol, geçtiğimiz yıl oldukça ilgi gören “İstanbul” temasına dahil edilen farklı sürprizlerle misafirlerini ağırladı.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr