Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD ÇALIŞMA GRUPLARI İLK ÇALIŞTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİ

UTİKAD ÇALIŞMA GRUPLARI İLK ÇALIŞTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİ

UTİKAD ÇALIŞMA GRUPLARI İLK ÇALIŞTAYINI GERÇEKLEŞTİRDİ03.11.2015
Yönetim Kurulu üyelerinin başkanlık ettiği ve dernek üyesi şirketlerin yöneticileri ile temsilcilerinin görev aldığı UTİKAD Çalışma Grupları bu yıl ilki düzenlenen 1. Çalışma Grupları Çalıştayı’nda bir araya geldi.

Yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ve sektördeki güncel konular çalıştay kapsamında ele alınırken, UTİKAD’ın 2016 iş programını ortaya çıkaracak konu başlıkları da belirlendi.

Havayolu, Karayolu, Denizyolu, Demiryolu, Gümrük ve Antrepo, İzmir ve Mersin Çalışma Grupları, yıl boyunca alanları ile ilgili sektörde yaşanan sorunları gündemine alarak, araştırmalar yapılması, sorunların giderilmesine yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi, sektör ve meslek deneyimlerin üyelerle paylaşılması ve sektördeki iş ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor.

UTİKAD için bir ilk olan 1. Çalışma Grupları Çalıştayı’nda yıl içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ve sektördeki güncel konular UTİKAD üyesi firmaların temsilcilerinin katılımı ile ele alındı.

Çalıştay açılış konuşmasını gerçekleştiren UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, UTİKAD’ın tüm taşıma modlarını kapsayan yapısı sayesinde organize ve aktif bir yapıya sahip olduğunu söyleyerek, Türk lojistik sektöründe böyle bir yapıya sahip başka bir dernek olmadığını vurguladı.

“UTİKAD’ın 2016 İş Programı Ortaya Çıkacaktır”

UTİKAD’ın üretilen katma değer açısından Türk lojistik sektörünün yüzde 60’ını temsil ettiğinin altını çizen Başkan Erkeskin, ilki gerçekleştirilen bu çalıştayın artık devamlı hale getirileceğini belirterek şöyle konuştu:

“Çalışma gruplarının en önemli misyonu dernek ile üyeler arasındaki bağı kurması ve güçlendirmesidir. Çalışma gruplarımız yıl içerisinde gerçekleştirdiği aylık toplantılar ile bu görevlerini yerine getirmektedir. Bu toplantımızın sonunda UTİKAD’ın 2016 iş programı ortaya çıkmış olacak. Sizlerden sorunları ve çözüme yönelik fikirlerinizi öğrenip ortak akıl ile ilerlemeye devam edeceğiz.”

“Çalışma Grupları Bizim Mutfağımız”


Çalıştayın moderatörü UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur da toplantı akışını katılımcılarla paylaştıktan sonra “Çalışma Grupları bizim mutfağımız” diyerek toplantıda paylaşılacak görüşlerin sektörün gelişmesi açısından önemine vurgu yaptı.

UTİKAD’ın Çalışma Grupları Sektörel Sorunlara Çözüm Yolları Belirledi

Havayolu Çalışma Grubu Başkanı Arif Badur’un hava kargo taşımacılığında yapılan çalışmalar ve gelecek dönem programları hakkında bilgi vermesinin ardından Türkiye’nin e-konşimento’ya (e-AWB) geçiş süreci değerlendirildi.

Daha sonra söz alan Demiryolu ve İntermodal Çalışma Grubu Başkanı Kayıhan Özdemir Turan ise demiryolu taşımacılığında yapılması gereken yatırım önerilerini paylaştı. Toplantıda katılımcılar özellikle demiryolu serbestleşmesine yönelik beklentilerini dile getirirken, bu sürecin 2016 yılının başında tamamlanmış olması gerektiğini ifade ettiler.

Gümrük ve Antrepo Çalışma Grubu Başkanı Ahmet Dilik de antrepo işletmeciliğinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek; UTİKAD’ın antrepo işletmecilerinin sorunlarının çözümünde aldığı görevin önemine ve sektördeki çatı Sivil Toplum Kuruluşu olarak antrepo işletmecilerinin UTİKAD çatısı altında temsil edilmesinin sektöre katkısına vurgu yaptı.

Karayolu Çalışma Grubu Başkanı Ekin Tırman, konuşmasında Karayolu Taşımacılığında karşılaşılan sorunlara değinerek, çözüm önerilerini ve çalışma grubu olarak yıl boyunca yapılan çalışmaları çalıştay katılımcıları ile paylaştı.

Denizyolu Çalışma Grubu Başkanı Özlem Dost ise başta demuraj ücretleri olmak üzere taşıma işleri organizatörlerin yaşadığı sıkıntıların çözümüne yönelik 2015 yılında yaptıkları çalışmaları çalıştay katılımcılarına aktardı.

Mersin Çalışma Grubu Başkanı Koral Karşılıklı ve İzmir Çalışma Grubu Başkanı Taner İzmirlioğlu da bölgelerinde yaşanılan sıkıntıların çözümüne yönelik yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Her çalışma grubuna ilişkin raporların sonunda çalıştaya katılanların görüşleri, talepleri ve beklentileri interaktif bir şekilde ele alındı. Çalıştayın sonunda ise UTİKAD’ın eğitim çalışmalarına yönelik özel bir oturumla üyelerin Dernek’ten beklentileri değerlendirildi.