Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / CEVA, 400 MİLYON DOLARLIK KONTRATA İMZA ATTI

CEVA, 400 MİLYON DOLARLIK KONTRATA İMZA ATTI

CEVA, 400 MİLYON DOLARLIK KONTRATA İMZA ATTI03.11.2015
CEVA, öncü moda perakendecileri Coast, Karen Millen, Oasis ve Warehouse’a depolama, mağazalara teslimat, e-ticaret koşullarını sağlamak, uluslararası dağıtım ve 4PL hizmetleri sağlamak için toplam 400 milyon $ tutarında 10 yıl süreli kontrat imzaladı.

2025 yılına kadar sürecek yeni kontratlar kapsamında CEVA, Oxfordshire’da kurulu 25.000 metre kare alana sahip ve yılda (30.000 SKU) 20 milyon adet ürün elleçleyecek olan yeni alınan ortak tesisi yönetecek.  330 kişiyi istihdam eden tesis yarı otomatik olup askıda ve kutuda giyim eşyaları ve moda aksesuarları ile ilgili süreçleri Avrupa, Orta Doğu, Rusya, Uzak Doğu ve Latin Amerika’da bulunan 29 uluslararası pazara hizmet verecek. CEVA Kuzey Amerika ve Hong Kong’da gümrükleme işleri ile birlikte 4PL sorumluluğunu yüklenecek.

CEVA aynı zamanda bu dört markanın reverse lojistik faaliyetlerini ve müşteri iadelerini yönetecek, mevsim sonu stok kaldırmada yürütülen temel faaliyetleri yürütecek. Bu yeni kontratlar CEVA için e-ticarete girişte önemli bir gelişmeyi ifade etmektedir. CEVA dört marka ve eBay satışları için yılda 1 milyona yakın siparişin koordinasyonunu ve Warehouse’un sezon sonu operasyonları için gerekli şarftların hazırlanmasını yüklenecektir.

Coast Genel Müdürü Andrew Skinner,“CEVA ortaklığımızın meyvelerini toplamayı ve tedarik zinciri performansımızı yenileyip ilerletmeyi umuyoruz” dedi. Karen Miller CFO’su Andy Ware şunları söyledi: “CEVA’nın ulusal ve uluslararası ağlarını kullanarak gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlarda genişleyen pazar tabanımıza ulaşıp hizmet etme yeteneğimizde gerçek bir ilerleme göreceğimize inanıyorum.”

Oasis ve Warehouse’un CFO’su Sanam Soufipour anlaşmayla ilgili, “CEVA’nın operasyonel mükemmellik kültürü ve kaliteli yönetim deneyimi ile pik mevsim öncesinde düzgün bir geçişi yöneteceği ve tedarik zinciri operasyonlarımızın top yekün performansını optimize edeceği konusunda hiç şüphe etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

CEVA’nın Birleşik Krallık, İrlanda ve Nordic Genel Müdürü Michael O’Danoghue ise “Coast, Karen Millen, Oasis ve Warehouse’a büyüyen moda perakendeciliğinde büyüyen işlerimize hoşgeldin diyoruz ve bu uzun vadeli ortaklıkları heyecanla bekliyoruz. Sektörümüzde on yıllık kontratlara nadiren rastlanır. Eminim ki bunlar, bizim gerçekten etkili çözümler tasarlama, tedarik zinciri operasyonlarını optimize etme ve zamanın testinden geçen hizmet kalitesi sunma yeteneğimizin kanıtıdır” diye konuştu.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr