Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / THY KARGO BAŞKANI TÜRK’TEN UTİKAD’A ZİYARET

THY KARGO BAŞKANI TÜRK’TEN UTİKAD’A ZİYARET

THY KARGO BAŞKANI TÜRK’TEN UTİKAD’A ZİYARET27.10.2015
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD’ı ziyaret eden THY Kargo Başkanı Ali Türk, UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin, yönetim kurulu üyeleri ve UTİKAD Havayolu Çalışma Grubu Başkanı Arif Badur ile bir araya geldi.

Yürüttükleri çalışmalar ve hedefleri hakkında bilgi veren Ali Türk, THY’nin gerek yolcu gerek kargo taşımacılığı noktasında gelecekle ilgili hedeflerinin büyük olduğunu belirterek, 2015 yılında hizmete giren yeni kargo terminali ve kargo filosuna eklenen yeni uçaklar ile pazar paylarını her geçen gün arttırdıklarını söyledi.

110 ülkedeki 260’tan fazla şehre hava kargo taşıması yaptıklarını ifade eden Türk, bu hizmetin gerçekleştirilmesinde en büyük iş ortakları hava kargo acentelerinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermenin önemine dikkati çekti. Ali Türk, bu noktada sektörün çatı sivil toplum kuruluşu olan UTİKAD’ın katkısının yadsınamaz olduğunu belirtti.

THY Kargo Başkanlığı’nın 1 Ekim 2015’ten itibaren devreye aldığı COMIS (Cargo Operation Management and Information System) sisteminin Turkish Cargo’nun daha kaliteli hizmet vermesine yönelik bir dönüşüm ve gelişim projesi olduğunu ifade eden Ali Türk, bu projenin hayata geçmesiyle Turkish Cargo’nun iş süreçlerinde yeni bir dönemin başladığını belirtti.

Sistemin devreye alınması aşamasının başlangıcında sıkıntılar yaşandığını, ancak çok kısa sürede bu sıkıntıların çözüme kavuşturularak sistemin hızla oturtulmaya başladığını ifade etti. Geçiş döneminin en kısa sürede tamamlanması için tüm Turkish Cargo ekibinin vardiyeli olarak 24 saat çalıştığını aktaran Ali Türk, bu geçiş sürecindeki anlayışları ve destekleri için UTİKAD üyesi tüm hava kargo acentelerine teşekkür etti.

UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin de görüşmede, Kargo Başkanı Türk’ü ağırlamaktan UTİKAD yönetimi olarak memnuniyet duyduklarını ve hava kargo taşımacılığının istenilen noktaya gelmesi için elbirliği ile çalıştıklarını vurguladı.

Türkiye’nin, havacılıkta bir “küresel aktarma merkezi” olma yolunda ilerlediğine vurgu yapan Erkeskin, Turkish Cargo’nun devreye aldığı geleceğe dönük projelerin hem Türk hava kargo taşımacılığı sektörüne hem de Türkiye’nin dış ticaret hacminin artmasına katkılarının büyük olduğunu belirterek sektöre katkılarından dolayı Ali Türk’e teşekkür etti.

Ali Türk ziyaretin sonunda, UTİKAD’ın Türkiye taşımacılık sektörüne verdiği katkılardan ve desteklerden dolayı UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin’e teşekkür plaketi verdi.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr