Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DEİK LOJİSTİK İŞ KONSEYİ BAŞKANLIĞINA UTİKAD BAŞKANI TURGUT ERKESKİN SEÇİLDİ

DEİK LOJİSTİK İŞ KONSEYİ BAŞKANLIĞINA UTİKAD BAŞKANI TURGUT ERKESKİN SEÇİLDİ

DEİK LOJİSTİK İŞ KONSEYİ BAŞKANLIĞINA UTİKAD BAŞKANI TURGUT ERKESKİN SEÇİLDİ24.10.2015
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı ve FIATA Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Lojistik İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

2013 yılında, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Sektörel İş Konseyleri bünyesinde kurulan, DEİK Lojistik İş Konseyi, Türk Lojistik Sektörünün uluslararası çapta daha saygın ve rekabet edebilir konuma gelmesi yönünde çalışmalar yürütüyor.

23 Ekim tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen DEİK Lojistik İş Konseyi 2015 Yılı Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, Lojistik İş Konseyi başkanlığına UTİKAD Başkanı Turgut Erkeskin seçildi.

Turgut Erkeskin, seçim sonrası yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği uluslararası atılımlarla dünya pazarındaki konumunu güçlendirmesinde DEİK’in önemli bir görev üstlendiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Küreselleşen dünyada lojistiğin önemi her geçen gün daha da artıyor. Serbest piyasa ekonomisinin temelinde bulunan dış ticaret faaliyetlerinin gelişme hızı, lojistik sektöründe verilen hizmetin kalitesi ile doğru orantılıdır. Dış ticaret hacminin artması için gayret gösterilen bu süreçte tüm paydaşların kavranmasında DEİK önemli bir görev üstlenmektedir. DEİK çatısı altında yer alan Lojistik İş Konseyi de sadece günlük gelişmelere değil, Türkiye’nin lojistik sektörüne uzun vadeli katkılar sağlayacak planlar oluşturmakta ve sektörün gelecek yol haritasının çizilmesine katkı sağlamaktadır.”

Erkeskin, DEİK Lojistik İş Konseyi’nin kurulma sürecinin başından beri UTİKAD olarak yer aldıklarını belirterek, tüm konsey üyeleriyle birlikte bu yeni görevinde de sektörü en iyi şekilde temsil etmek için çalışmaya devam edeceğini ifade etti. Erkeskin, Lojistik İş Konseyi Başkanlığı görevini devraldığı sektörünün duayen ismi Lucien Arkas’a da sektöre sağladığı katkılar ve çalışmalar için teşekkür etti.

Yeni Yönetim Kurulu Belirlendi

Turgut Erkeskin başkanlığındaki Lojistik İş Konseyi’nin yeni dönemdeki Yürütme Kurulu şu ise isimlerden oluştu:

“Marport Liman İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hakan Genç, Netlog Global Forwarding Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Metin, Çağ Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Soycan, Solmaz Nakliyat Genel Müdürü Yalçın Dorman, SDV-Horoz Taşımacılık CEO’su Oğuz Güleç, Pegasus Kargo Direktörü Aydın Alpa, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas Aktaş, Taha Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Emin Taha, Assan Liman İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Vedat Ohri, Ceynak Lojistik Dış Ticaret Müdürü Hasan Cengiz Han”

Turgut Erkeskin, konsey başkanlığını iki yıl boyunca sürdürecek.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr