Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD’ın yerel ortak olarak yer aldığı Avcılar Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yürüttüğü “Entegre Demiryollarında Kombine Taşımacılık Uygulamaları” projesine Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından destek geldi.
Türkiye'nin ilk lojistik öğretmenlerinden Ömer Saçar liderliğinde hazırlanan çalışma, 1944 proje arasından kabul edilen tek lojistik projesi olma özelliği taşıyor.
“Entegre Demiryollarında Kombine Taşımacılık Uygulamaları” projesi çerçevesinde 42 öğrenci, 15 öğretmen hem Türkiye'de hem de yurtdışında lojistik üzerine eğitim alacak, AB’deki lojistik uygulamaları yerinde inceleme fırsatı bulacak.
Lojistik sektörünün önemi hakkındaki farkındalığın ortaöğretim düzeyinde artırılması için bu çalışmalara önem verdiklerini kaydeden proje lideri Ömer Saçar, 12 hafta sürecek eğitimler sayesinde uluslararası düzeyde tecrübe ve bilgi birikimi kazanılacağının önemine vurgu yaptı.
UTİKAD’a sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ziyaretinde bulunan Saçar şöyle konuştu:
“Daha projeyi yazmaya başlamadan önce UTİKAD'tan aldığımız destek, çalışmamıza odaklanmamızı sağladı. Bu sebeple UTİKAD'a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Projemiz kabul edilirken uzun soluklu, yorucu ve iyi bir ekip organizasyonu gerektiren maraton bizler için başlamış oldu. Ancak UTİKAD'ın desteğinin her zaman yanımızda olacağını bilmek bizleri devamlı motive edecek” dedi.
Ömer Saçar, bu tür projelere verilecek desteklerin, sektörün nitelikli eleman ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlayacağını ifade ederek, “Bizim bu projemizde Avcılar Mehmet Emin Horoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Büyükçekmece Doç. Dr. Burhan Bahriyeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bursa Nilüfer Feriha Uyar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri yer alacaklar. Öğretmenlerimiz yurt dışındaki uygulamaları görmenin getirdiği deneyim sayesinde, lojistik eğitimi alanındaki kaliteyi arttırmaya yönelik öğrenim modelleri geliştirebilecekler. Öğrencilerimiz ise elde edecekleri yurtdışı deneyimleri sayesinde, farklı uygulamaları yerinde görmenin getirdiği vizyon ile lojistiğin sadece nakliyeden ibaret olmadığını kavramış olacaklardır. Bu kazanımların bütününe baktığımızda ise Türkiye’deki lojistik sektörünün gelişimine ve nitelikli iş gücünün ortaya çıkmasına katkıda bulunmuş olacağız” dedi.
UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur da projenin kabulünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Lojistik sektörünün en geniş kapsamlı sivil toplum kuruluşu olarak mesleki eğitime büyük önem veriyoruz. Bu amaçla iyi eğitimli genç meslektaşlarımızın sektöre kazandırılmasına yönelik, böylesine değerli girişimlere destek olmak bizim en temel görevlerimiz arasına yer alıyor. Ömer Hocamız ve beraberindeki ekibin gayretleri ile lojistik eğitimi alan meslek lisesi öğrencilerinin sektörün dünyadaki gelişimini yerinde görmelerinin önemli bir gelişim imkânı sağlayacağına inanıyoruz. Gençlerimizin sektörümüze nitelikli katılımına yönelik bu çalışmalara her türlü desteği vermek bizim için önemli” dedi.
UTİKAD olarak mesleki eğitimin gelişmesinin öneminin farkındalığı ile üniversitelerde ders kitabı olarak ta yararlanılan birçok mesleki kitap yayınladıklarına vurgu yapan Uğur; mesleki eğitimin geliştirilmesi alanında son girişimleri olan FIATA Diploma Eğitimi’nin sonucunda verilecek FIATA Diploması’nın dünyanın pek çok ülkesinde geçerli olduğunu belirterek, , tüm taşıma modlarını kapsayan bu kapsamlı eğitime 3 Ekim’de başlayacak olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.