Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ARAS KARGO, ÇOCUKLARI MÜZİK VE DOĞAYLA BULUŞTURDU

ARAS KARGO, ÇOCUKLARI MÜZİK VE DOĞAYLA BULUŞTURDU

ARAS KARGO, ÇOCUKLARI MÜZİK VE DOĞAYLA BULUŞTURDU15.09.2015
Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Festival Orkestrası’nın destekçisi Aras Kargo, çalışanlarının çocuklarını doğa ve müzikle buluşturdu.

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Festival Orkestrası’nın destekçisi Aras Kargo, çalışanlarının çocuklarını doğa ve müzikle buluşturdu. Şirket operasyonlarının yürütüldüğü 13 bölgeden 9-14 yaşlarında 13 çocuk, 4-8 Eylül tarihlerinde “Doğa Dostu Araslar” faaliyetleri kapsamında klasik müzikten, sağlıklı yaşama, ekolojiden zeytin üretimine kadar çok sayıda atölyeye katıldı.

ARASLAR YOGA DA YAPAR, ATIK KAĞITTAN EŞYA DA

Başarılı mavi yaka çalışanların çocuklarından özellikle deniz görmemiş çocukların seçildiği gezide Ayvalık’ın sanat ve doğasever gönüllüleri kapılarını minik Araslara sonuna kadar açtı. Dört gün boyunca Ege’nin temiz havasında  güne yogayla başlayan çocuklar, ilerleyen saatlerde yüzme dersleri aldı, eğitim tekneleriyle ilk kez denizde gezintiye çıktı.

Doğayı korumanın öneminin sık sık vurgulandığı programda Emine Boyner Kürşat, minik Araslarla çevre bilinciyle ilgili sohbet gerçekleştirdi, zeytin ağaçlarından eşya yapım atölyesine ev sahipliği yaptı. Ürünleriyle dünyada  ün salan Çöp Madam lakaplı Tara Hopkins ile atık malzeme ile yaratıcı faaliyetler atölyesi programın renkli isimlerinden biriydi. Northel firmasının yenilenebilir enerji seminerinde rüzgar enerjisi ile tanışan çocuklar, 200-300 yıllık zeytin ağaçlarıyla dolu zeytinlikleri gezdi, zeytinin nasıl işlendiğini de Kürşat Zeytin fabrikasında öğrendi.

SANATLA İÇ İÇE MİNİK ARASLAR

Doğa dostu minik Araslar’ın zihnine ve kalbine sanat tohumlarını da atölyesinin kapılarını sonuna kadar açan seramik sanatçısı Naile Cimit, Zeytin Çekirdekleri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Boğaziçi Üniversitesi’nden gönüllü müzik eğitmenleri attı. Gezinin en büyük ödülü ise adına Harika Çocuk Yasası’nın çıkarıldığı dünya çapındaki piyanistimiz İdil Biret yönetimindeki Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi Piyano Masterclass öğrencilerinin konseri oldu.

İMİR: “EN ANLAMLI ADIM ÇOCUKLARIMIZA YAPILAN YATIRIM”

Bireylerin, şirketlerin yapabileceği en büyük yatırımın çocuklara yapılan olduğunun altını çizen Aras Kargo İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Burçun İmir, “Biz şirket olarak sadece maddi destek vererek sponsorluk yapmaktansa çalışanlarımıza geri dönüşü olan etkinlikleri desteklemeyi tercih ediyoruz. Doğa Dostu Araslar Ayvalık’ta etkinliğiyle her bölgemizden hiç olmazsa bir çocuğumuzun yüreğine dokunup, onun hayatının akışıyla ilgili alternatifleri hatırlatmak istedik. Onlara emanet olan kırılgan dünyamızı korumaları için etkinlikler tasarladık, çok sesliliği benimsemeleri için klasik müzikle tanıştırdık. Bugüne kadar en keyif aldığımız proje oldu” dedi.

Kaynak: Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr