Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / YILDIRIM, GENEL HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI DİNLEYECEK

YILDIRIM, GENEL HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI DİNLEYECEK

YILDIRIM, GENEL HAVACILIK SEKTÖRÜNÜN SORUNLARINI DİNLEYECEK09.09.2015
DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, hava taşımacılığının olmazsa olmazı genel havacılık sektörünün sorunlarının masaya yatırılması için düğmeye bastı.

Göreve geldiği ilk gün Türkiye’de genel havacılığın bir takım sorunları bulunduğunu ve bunun çözümü için elinden geleni yapacağını vurgulayan DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, sektörle bir araya gelme kararı aldı.

Genel havacılık sektör temsilcilerini önümüzdeki günlerde toplayacak olan Yıldırım, havayolu sektörünün alt yapısı niteliğindeki genel havacılığın sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyecek. Bugüne kadar hep ikinci plana atılarak önemsenmeyen genel havacılık sektörü, ilk kez bu denli kapsamlı bir şekilde ele alınacak.

Serdar Hüseyin Yıldırım göreve geldikten sonraki ilk basın toplantısında, “Türkiye’de havacılık altyapısı gelişmiyor. Bizim genel havacılığı geliştirmemiz lazım. Bu işin en temeli, Avrupa’da, Amerika’da baktığınız zaman, küçük uçaklar, planörler vesaire ile genel havacılıkla alt yapının gelişmesi esas mümkündür. Yani tabana yayılması. Evet uçaklarla tanıştık, herkes uçağa biniyor. Bu elbette büyük bir gelişme. Benim gündemlerinden bir tanesi de budur.

Seçimden sonra İnşallah genel havacılık maksatlı bir toplantı düzenlemeyi düşünüyorum bütün paydaşlarla. Sadece genel havacılık. Bunda business aviation olur, sportif mesele olur, taksi olur, ambulans, pilot eğitimi ya da turistik maksatlı çalışmalar olur. Tüm bunların katılacağı bir çalışma planlıyoruz. Zamanı henüz belli değil ama bu sene içerisinde yapacağız. Bu konu çok önemli. İnsanlar havacılığı gerçekten yaşayarak alırsa, tabana yayılırsa bu iş, o zaman daha sağlıklı yürüyebilecek havayolları kurmak mümkün olabilir” ifadelerini kullanmıştı.

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım’ın toplantı tarihini ve yerini henüz netleştirmediği ancak önümüzdeki günlerde kesinleşeceği öğrenildi.

Kaynak: AirportHaber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr