Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD DERGİSİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI

UTİKAD DERGİSİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI

UTİKAD DERGİSİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI01.09.2015
2016’da kuruluşunun 30. yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD tarafından üç ayda bir yayınlanmak üzere hazırlanan UTİKAD Dergisi okurlarıyla buluştu.

"Türkiye lojistik sektörünü ve dernek üyelerini ulusal ve uluslararası düzeyde en iyi şekilde temsil etmek, sektörün uluslararası standartlarda ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak, dernek üyelerinin gelişimini destekleyici faaliyetleri yürütmek" göreviyle çalışmalarını sürdüren UTİKAD, lojistik sektörü alanında ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri sayfalarına taşıyor.

UTİKAD Dergisi’nin ilk sayısında, derneğin gündemi ve mevcut faaliyetleri, yürütülen ulusal düzeydeki çalışmalara ilişkin bilgiler, sektörü yakından ilgilendiren mevzuatlara ilişkin detaylar ile daha birçok konu hakkında detaylı ve doyurucu bilgiler yer aldı. Ayrıca Türk lojistik sektörünün mevcut durumu ve geleceğine ilişkin perspektifi de UTİKAD Dergisi’nin ilk sayısına katkıda bulunan TOBB, TİM, İTO, ATO, İZTO, MTSO başkanlarının görüşleriyle aktarıldı.

Derginin ‘’Söyleşi’’ bölümünde ise 150 ülkeden yaklaşık 10 milyon kişinin istihdam edildiği, 40.000’e yakın Taşıma İşleri Organizatörü ve Lojistik Firmasını temsil eden lojistik federasyonu FIATA’nın Başkanı Francesco Parisi’nin önemli açıklamalarına yer verildi.

‘’Dünden Bugüne UTİKAD’’ bölümünde derneğin kuruluş tarihine ilişkin bir yolculuğa çıkılırken, gerçekleştirdikleri hizmetler ile UTİKAD’a önemli değerler kazandıran eski başkanları Lütfi Aygüler, Polat Bengiserp, Ayşe Nur Esin ve Kosta Sandalcı da bugünlere nasıl ulaşıldığının hikâyesini okuyucularla paylaştı.

Sürdürülebilir Lojistik konusuna da geniş yer verilen dergide, UTİKAD’ın bu kapsamdaki çalışmaları sayfalara taşınırken, derneğin sektöre kazandırdığı Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası’na ilişkin detaylar da ayrıntılı olarak yer aldı.

Ayrıca okurlar derginin "Etkinlik" sayfası sayesinde başta UTİKAD’ın faaliyetleri olmak üzere, lojistik sektöründe gerçekleşecek olan kongre, konferans, fuar, çalıştay gibi önemli etkinliklerden de haberdar olabiliyor.

Yayın hayatına başlayan UTİKAD Dergisi ile ilgili görüşlerini bildiren başkan Turgut Erkeskin "Lojistik sektörümüzün dünya standartlarında ve kalitesinde yapılanması için öncü bir rol üstlenen derneğimiz, bu çalışmasıyla da sektörümüze önemli katkılar sağlamayı hedeflemektedir. Bu vesileyle, dergimizin yayın hayatına başlamasının hayırlı olmasını diliyor, tüm üyelerimizin destekleri ve okuyucularımızın katkıları ile oluşacak sinerjiyle çalışmalarımızı daha etkin ve verimli bir şekilde sürdüreceğimize inanıyorum" dedi.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr