Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TÜRKİYE’NİN ÇEHRESİ İSTANBULUN DEV PROJELERİ İLE DEĞİŞİYOR

TÜRKİYE’NİN ÇEHRESİ İSTANBULUN DEV PROJELERİ İLE DEĞİŞİYOR

TÜRKİYE’NİN ÇEHRESİ İSTANBULUN DEV PROJELERİ İLE DEĞİŞİYOR01.09.2015
Halen biri tamamlanan ve çoğu devam eden ve ikisi yapım aşamasına gelen 10 büyük proje sonrası hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin çehresi değişmiş olacak.

Kanal İstanbul, Marmaray, Ankara-İstanbul YHT, İstanbul’a 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin aralarında bulunduğu İstanbul’un mega projeleriyle Türkiye’nin çehresi değişiyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, son 13 yılda gerçekleştirdiği 260 milyar liranın üzerindeki yatırımla, aralarında Marmaray, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) gibi büyük projeleri hayata geçirdi. İstanbul’a 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü), İstanbul-İzmir Otoyolu projelerinin yapımına başlanırken, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi, Kanal İstanbul ve Ankara-İstanbul arasını 1 saat 15 dakikaya düşürecek Ankara-İstanbul Sürat Demiryolu Projelerinin ihaleleri için hazırlık çalışmalarına başlandı.
İki proje bitiyor

İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü) projelerinin bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Gelecek yıl ise Avrasya Tüneli tamamlanacak. Kanal İstanbul Projesine yönelik ise ilgili tarafların katılımıyla çalışmalara başlandı. Şartname yazım aşamasına geldi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi

İstanbul’un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nde çalışmalar ihale aşamasına geldi. 2 karayolu ve 1 metro yolunun boğazın altından geçeceği projenin uzunluğu 6,5 kilometre olacak.

Kaynak: Ulaşım Online
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr