Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BİR TÜRK LOJİSTİK FİRMASI 30 BİN KİŞİDEN OLUŞAN ÇOK ULUSLU BİR AİLE OLDU

BİR TÜRK LOJİSTİK FİRMASI 30 BİN KİŞİDEN OLUŞAN ÇOK ULUSLU BİR AİLE OLDU

BİR TÜRK LOJİSTİK FİRMASI 30 BİN KİŞİDEN OLUŞAN ÇOK ULUSLU BİR AİLE OLDU14.07.2015
Ekol Lojistik, tercih edilen çok uluslu işveren markası olma vizyonu içerisinde; ortak bir kurum kültürü ve değerler çalışması ile çalışan değer önermesini belirlediği ONE EKOL projesi ile Türkiye’den Polonya’ya uzanan çalışan ağını tek bir çatı altında topladı.

ONE EKOL 1Ekol Lojistik, One Ekol projesi ile iletişim politikasında inovatif bir projeye imza attı. Tüm Ekol çalışanlarının bir bütünün parçası gibi hissetmelerini sağlayacak olan One Ekol, “Ortak Bir Kurum Kültürü ve Değerler” yaratarak kurumsal marka ile uyumlu, işveren markası stratejisini ortaya koydu. Türkiye’den Polonya’ya tüm Ekollüler’in olumlu çalışan deneyimleri yaşayarak, kuruma olan bağlılıklarının artması, potansiyel Ekollüler için de çekim merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.

TEK BİR KURUM DİLİ VE KÜLTÜRÜ

11 ülkede tesisi bulunan Ekol Lojistik; farklı donanım, tecrübe, ırk ve dillerden oluşan 6 binin üzerinde Ekollü’yü istihdam ediyor. Tedarikçi çalışanları ile çalışan sayısı 8 bin civarında, aileleriyle birlikte 30 bin kişilik kocaman bir aileden oluşuyor. Ekol, tüm üyelerine ulaşmak, aynı koşul ve değeri hissettirmek amacıyla kendi çalışanları içinden “Değer Elçileri” belirledi. Değer elçileri ile birlikte en çok çalışılmak istenen kurum olma vizyonuyla bir iletişim ağı oluşturan Ekol, bu sayede yurt içi ve yurt dışı olmak üzere tek bir kurum dili ve kültürü belirleyerek her bir üyesine yakın temasta bulunabilecek.

TÜRKİYE’DE LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE KATILAN TEK KURUM

Ekol üst yönetiminin katılımı ile gerçekleşen “Gelecek için Diyalog” çalışması ile nasıl bir kurum kimliği hedeflendiği belirlendi. Ekol çalışanlarına “Çalışan Görüşü, Bağımlılığı ve Kurum Kültürü Değerlendirme Anketi” yapılarak, hangi konular üzerinde yoğunlaşılması gerektiği öngörüldü. Ekol Lojistik, dünya çapındaki en başarılı ve yenilikçi şirketleri inceleyen “Great Place To Work” araştırmasına Türkiye’de lojistik sektöründe katılan tek kurum olmuştu. Burada yapılan ‘’İş Yeri Kültürü Analizi’’ ve ‘’Çalışan Güven Index’i Anketi’’nde çıkan sonuçlar da projenin yol haritasının belirlenmesine yardımcı oldu. İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim ve İç İletişim Ajansı’nın yürüttüğü bu projede “One Ekol One Team Ruhu” ile tüm çalışanlar kucaklanıyor.

Kaynak: Yeşil Lojistikçiler
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr