Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

GÜMRÜK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI07.07.2015
Gümrük Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik 30 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin 3 ve 4'üncü maddeleri ile "Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği" (YGM) işlevleri idareye ve idare memurlarına devrediliyor.

Türkiye Gümrük Bölgesine havayolu ile getirilen hızlı kargo eşyası dışındaki eşyanın havaalanı dışında bulunan geçici depolama yerlerine alınmasına, Bakanlıkça belirlenecek zorunlu haller dışında izin verilmeyecek.

Antrepo açma izni almak üzere başvuracak gerçek ve tüzel kişiler dilekçe ekinde ilgili oda görüşü, Ticaret Sicili Gazetesi ve imza sirküleri ile birlikte ilgili gümrük ve ticaret bölge müdürlüğüne başvuracaklar.

Antrepolardaki eşyanın beş iş günü içerisinde gümrükçe onaylanmış yeni bir işlem veya kullanıma tabi tutulmaması ya da yeni antrepo beyannamesi verilmemesi halinde bu sürenin aşıldığı tarihten itibaren devralana, aşılan her gün için Gümrük Kanuna göre usulsüzlük cezası kesilecek.

Belirtilen süre içinde eşyanın antrepodan çıkarılmaması halinde bu sürenin aşıldığı tarihten itibaren antrepo işleticisine ve devralana ayrı ayrı olmak üzere, aşılan her gün için Gümrük Kanuna göre usulsüzlük cezası kesilecek.

Kaynak: Maliye Postası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr