Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLU OLSUN

1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLU OLSUN

1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLU OLSUN01.07.2015
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilerek, 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile milletimiz denizlerinde de egemenlik hakkını kazanmış ve bu tarihi "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" olarak kutlamaya başlamıştır.

Kabotaj yasası, denizlerimize sahip çıkma bilincini aşılamış, denizciliğimizin gelişip büyümesinde de önemli rol oynamıştır. Üç yanı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizde, denizciliği geliştirmek ve çok daha iyi yerlere taşımak ortak çabamızdır.

Güçlenen altyapısı, modern tersaneleri, büyüyen deniz ticaret filosuyla uluslararası rekabete açık denizcilik sektörümüzün ülke ekonomisine ve lojistik sektörümüze katkısı da her geçen gün artmaktadır. Denizciliğimizin daha da gelişmesi için, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği – UTİKAD olarak bu alandaki çalışmaları destekliyor, sektör temsilcileri ile yakın işbirliğimizi sürdürüyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, deniz şehitleri başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygıyla anarken, denizcilerimizin, tüm halkımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutlar, saygılarımızı sunarız.

UTİKAD - Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr